Skip to main content
ArtikkelNyheterOslo Maraton

Delta på Oslo Maraton sammen med Dyrebeskyttelsen Norge!

Av 13. mars 2020mars 17th, 2020Ingen kommentarer
Oslo Maraton og Dyrebeskyttelsen Norge

Gjør en innsats for dyrene – delta på Oslo Maraton 2020 sammen med Dyrebeskyttelsen Norge!

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. 
Lørdag 19. september går startskuddet for Oslo Maraton på Rådhusplassen i Oslo, og i år kan DU løpe for dyrene sammen med Dyrebeskyttelsen Norge. Dette er tredje året på rad Dyrebeskyttelsen Norge samarbeider med Oslo Maraton for å sette fokus på dyrs velferd!

Setter uetisk avl i fokus

Mange familiedyr er avlet frem slik at de ikke lengre kan utføre normale aktiviteter, som å gå fort eller løpe. Vi setter fokus på dette gjennom vår kampanje “Ærlig talt”. Ved å delta under årets Oslo Maraton sammen med Dyrebeskyttelsen Norge, støtter du vårt formål med denne kampanjen og hjelper oss med å spre vårt budskap.
Under årets arrangement, kommer Dyrebeskyttelsen Norge til å være til stede både på stand og ute i løypa. Organisasjonen ønsker å øke fokuset rundt temaet uetisk avl av familiedyr, og hvordan dette påvirker våre dyr hver dag. Vår kampanje har skapt debatt både i media og blant fagfolk, politikere og i oppdrettsmiljøet. Dyrebeskyttelsen Norges ønske er å få til varige, strukturelle endringer som skal bidra til at dyr som avles frem er robuste og har god helse. Mattilsynet skal nå utarbeide et forslag til forskrift til §25 i dyrevelferdsloven, som sier at bevisst avl på syke dyr er ulovlig. Dette viser at vårt arbeid nytter!

Velg selv hvilken distanse du vil melde deg på

Arrangementet er for alle som er glade i dyr, og du trenger hverken å løpe eller jogge for å bidra. Det viktigste er at du «går» for vårt formål!
Du kan delta sammen med Dyrebeskyttelsen Norge i 10 for Grete, halvmaraton og helmaraton. Du velger selv hvilket av beløpene på 1000, 2000 eller 3000 kroner du ønsker å benytte deg av i vår nettbutikk, og alt overskudd går til vårt arbeid med dyrevelferd.

Du kan velge mellom:

  • 10 for Grete – 12 år aldersgrense
  • Halvmaraton – 16 år aldersgrense
  • Helmaraton – 18 år aldersgrense
For å øke oppmerksomheten rundt vår sak for dyrene, ønsker vi at deltakere oppfordrer venner og familie til å sponse deres deltakelse. Slik vil flere få øynene opp uetisk avl!
Har du ikke mulighet til å delta i løpet, håper vi at du har mulighet til å heie oss frem langs løypa!
Håper vi ses på årets Oslo Maraton 19. september!

Nyhetartikler vedrørende vårt arbeid mot uetisk avl: