Støtt vårt arbeid for dyrene

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med lokalavdelinger på en rekke steder i Norge. Vi har talt dyrenes sak overfor politikere, myndigheter og media siden 1859.

Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger og frivillige er i felten hver dag for å hjelpe dyrene. Årlig redder vi over 6000 dyr fra vanskjøtsel, mishandling eller hjemløshet.

Som en veldedig organisasjon er vi avhengig av medlemmer, donasjoner og gaver for å kunne arbeide for dyrenes velferd. Vi bruker årlig mange millioner kroner på veterinærutgifter, drift av hjelpesentre, på utstyr, og på fôr og transport til dyr, for å nevne noe.

Din gave til Dyrebeskyttelsen Norge er et direkte bidrag for å stanse mishandlingen av dyr.

Du kan støtte oss på flere forskjellige måter.

Støtt oss med et fast beløp per måned 
Bli medlem
– Du kan overføre en gave på et valgfritt beløp til vår konto: 1503.18.34705
– Du kan gi en gave via Vipps – vårt Vippsnummer er 2271

Se under for alle måter du kan støtte oss på.

Bli medlem

Gjennom et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge bidrar du direkte til vårt arbeid med dyr i nød. Som medlem gir du oss tyngde i møte med myndighet og politikere. Det gir oss større mulighet for gjennomslag for våre saker.

Dyrebeskyttelsen Norge har flere typer medlemskap.

Som voksen kan du enten betale en fastsatt sum i året, eller et valgfritt beløp over 50 kr per måned. Du kan og bli medlem via SMS og støtte vårt arbeid med 50 kr i måneden. Du vil motta medlemsbladet vårt «Dyrenes Forsvarer» fire ganger i året.

Som ungdomsmedlem betaler du en fastsatt sum i året. Du vil motta medlemsbladet vårt «Dyrenes Forsvarer» fire ganger i året.

Dyredetektivene er Dyrebeskyttelsen Norges barneklubb.
For 200 kroner i året kan barn bli «Dyredetektiver» og motta medlemsbladet «Dyrenes verden» fire ganger i året.

Innmelding kan du gjøre her.
Ved innmelding kan du velge om du ønsker å være medlem i en av 27 våre lokalavdelinger eller i hovedorganisasjonen.

Ønsker du å gi et medlemskap i gave?
Send en epost til medlem@dyrebeskyttelsen.no med navn og kontaktinformasjon til den som skal motta gaven og giver.
Giver vil motta et kort fra oss som kan brukes i gaveoverrekkelsen, og mottager vil motta en velkomstpakke fra oss.

Ønsker du et medlemskap for bedrift, klinikk, barnehage eller lignende? Se lengre ned.

Gi en gave

Mange dyr trenger vår hjelp, derfor trenger vi din.

Bruk vår gavekonto og gi et valgfritt beløp: 1503.18.34705.

Benytt deg av Vipps 2271 valgfritt beløp.

Ønsker du å gi et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge i gave? Ta kontakt med oss på medlem@dyrebeskyttelsen.no eller ring 23 13 92 50.

Støtt oss med grasrotandel

Du kan støtte Dyrebeskyttelsen Norge gjennom grasrotandelen, hvor inntil 7 prosent av beløpet du spiller for går til arbeidet ved våre lokalavdelinger. Her finner du en oversikt over lokalavdelingene du kan gi grasrotandel til.

Kjøp en gave med mening

Du vil stadig finne nye produkter i vår nettbutikk. Gjennom bruk av disse produktene har du mulighet til å vise ditt engasjement, samtidig som du bidrar til vårt arbeid for dyrenes velferd. Vi selger også alternative gaver, som er en perfekt presang til de som allerede har alt.

Gå til nettbutikken

Minnegaver

Når et kjært liv tar slutt, velger mange å be om en minnegave til et veldedig formål. En minnegave er en fin mulighet til å bidra til at vedkommendes hjerteskap fremdeles kan leve. Det er vondt å miste noen du er glad i og bryr deg om. Midt i sorgen kan det for noen føles meningsfylt å kunne hjelpe andre.

En minnegave er et godt alternativ til en blomsterhilsen, som samtidig støtter Dyrebeskyttelsen Norges arbeid for dyrs rettigheter. I tillegg til å hedre en du var glad i, vet du at gaven er med på å bedre mange dyrs liv. Ditt bidrag går til å forkjempe hjemløshet og bedre dyrs rettigheter. Uansett størrelse vil en gave til vårt arbeid, i avdødes navn, være et svært viktig bidrag.

En minnegave kan gis på flere måter

– Ønske om minnegave og nødvendig informasjon kan settes i dødsannonsen.
– Samle inn penger i bisettelsen og sette sum inn på vår konto
– Opprette en innsamlingsaksjon på Facebook eller Spleis.no
– Oppgi vårt kontonummer slik at hver enkelt kan gi sitt bidrag direkte
– Via Vipps

– Hør med også begravelsesbyrået – flere av de har løsninger på minnegaver.

Oppgi vårt kontonummer 1503.18.34705

Ved innbetaling må minnegaven merkes med avdødesnavn, samt navn og kontaktinformasjon på nærmeste pårørende, slik at vi kan sende takkebrev til de pårørende. Ved behov kan informasjon sendes via e-post til medlem@dyrebeskyttelsen.no.

Alle minnegaver registreres, og de pårørende vil få vite at du/dere har gitt en gave.

Ønsker du å gi en minnegave til din lokale avdeling i Dyrebeskyttelsen Norge. Ta kontakt med din lokalavdeling for kontonummer og mer informasjon.

Minnegaver kan gis før, under eller etter begravelsen.

 

Etter begravelsen
Etter begravelsen sender vi et kondolansekort til nærmeste pårørende. Kortet vil inneholde navnene til alle som har gitt, samt den totale summen som er samlet inn. Hvis ønskelig kan vi trykke en takkeannonse i lokalavisen.

Har du spørsmål om minnegaver?
Ta kontakt på medlem@dyrebeskyttelsen.no eller ring til 23 13 92 50

Testamentariske gaver

Ved å gi en gave til Dyrebeskyttelsen Norge i testamentet, gir du dyrene også i de kommende generasjoner en hjelpende hånd.

Testamentariske gaver til Dyrebeskyttelsen Norge er fritatt for arveavgift, så du kan være sikker på at hele verdien av din gave vil gå uavkortet til vårt arbeid for å bedre dyrenes vilkår.

Det er en tillitssak å overlate midler til en organisasjon. For å sikre at dine siste ønsker blir ivaretatt, har Dyrebeskyttelsen Norge avtale med en advokat som kan gi deg gratis hjelp til oppsett av testamentet som tilgodeser Dyrebeskyttelsen Norge eller én av våre lokalavdelinger.

Dersom du ønsker en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv kan du sende en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no eller ta kontakt på 23 13 92 50 (telefontid 9-15).

Få skattefradrag på gaver

Alle pengegaver mellom 500 kr og 50 000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen for 2020.

Jeg har fått oppgitt feil beløp

Hvis du har gitt flere gaver i løpet av året med ulikt telefonnummer, navn eller adresse, kan dette føre til feil i beregningen. For å rette opp dette må du ta kontakt på 23 13 92 50, eller på e-post post@dyrebeskyttelsen.no

Dette må gjøres før 20. februar, for at riktig beløp skal blir innrapportert på skattemeldingen. 

PS. Medlemskontingenten er ikke fradragsberettiget. Det er kun gaver som er registrert innbetalt i 2019 som er med i beregningen.

Er det noen gaver som ikke gir rett til skattefradrag?

Gaver som er gitt anonymt eller via VIPPS gir ikke automatisk skattefradrag. Det er fordi Dyrebeskyttelsen Norge ikke mottar nok opplysninger om giver.

Medlemskontingenten gir ikke rett til skattefradrag.

Hva er grensen for skattefradrag?

For 2020 kan du få skattefradrag på pengegaver mellom 500 og 50 000 kroner gitt til frivillige organisasjoner. 

Innberetning til Skatteetaten

Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver direkte til Skatteetaten, og sender deretter ut årsoppgaven. Dette forutsetter at vi har ditt personnummer. Du kan legge inn ditt personnummer på min side eller ring oss på 23 13 92 50.

Etter Skatteetatens regler får du ikke fradrag for gaven hvis den ikke er innberettet av Dyrebeskyttelsen Norge. Du kan ikke selv oppgi denne i skattemeldingen.

Når gaven er innberettet kommer den automatisk på din skattemelding.

Gavene blir innberettet i det inntektsåret de er gitt og forutsetter at de er registrert på bankkontoen til Dyrebeskyttelsen Norge innen 31.12 i det aktuelle inntektsåret. Gaver som mottas etter fristen, blir automatisk inntektsført året etter.

Start din egen innsamling

Start en innsamling på Facebook
Nå kan du samle inn penger til Dyrebeskyttelsen Norge med din egen Facebook-profil. Vi får ikke beskjed når en innsamling opprettes her, slik at du må ta direkte kontakt med oss om du har spørsmål eller ønsker hjelp. Pengene som samles inn sendes direkte til oss, uten at du trenger å gjøre noe. Facebook tar heller ingen avgifter eller gebyrer for tjenesten. Denne løsningen er bygd og eies av Facebook, vi har derfor ingen mulighet til å endre funksjoner. Dersom du har tekniske problemer, anbefaler vi deg å ta kontakt med Facebooks kundeservice.

Innsamling med Vipps
Vi har vårt eget vipps-nummer – 2271 hvor det er mulig å samle inn penger. Hvis du bruker dette under din egen innsamling hvor det er flere innbetalinger er det viktig å merke alle innbetalingene med det samme (f.eks.: Sang mot kreft). Slik kan vi følge med på hvor mye du har samlet inn.

Innsamling med Spleis.no
Informasjon kommer.

Annen innsamling
Har du spart opp pantepenger til oss, har barna dine solgt saft og kjeks til naboene, eller har det blitt samlet inn penger til oss på annen måte?
Penger kan overføres til 1503.18.34705.
Vi vil veldig gjerne ha en e-post med informasjon om slik innsamling for å kunne takke giveren.

Forslag til innsamling
– Pant
– Loppemarked
– Salg av ting
– Overskudd til oss

Bedrifts- og klinikksamarbeid

Ta kontakt på medlem@dyrebeskyttelsen.no hvis du har spørsmål om bedrifts- og klinikksamarbeid.

Mer informasjon kommer.

Gratulasjons- og anledningsgaver

Gratulasjons- og anledningsgaver
Å gi bort eller ønske deg en gave til et veldedig formål er en fin måte å markere et jubileum, bryllup eller andre merkedager. En gave til Dyrebeskyttelsen Norge vil være et viktig bidrag til vårt arbeid for dyrevelferd, samtidig som det er et bidrag til en sak som de/den som feirer bryr seg om.

Etter gaven er mottatt vil jubilanten, brudeparet, osv. motta et takkekort fra oss i posten.

Slike gaver kan enten overføres til vår konto, 1503.18.34705, eller gis via Vipps, 2271. Husk å oppgi relevant kontaktinformasjon slik at vi kan sende takkekort.  Ved behov kan informasjon sendes via e-post til medlem@dyrebeskyttelsen.no.