Skip to main content

Dyrebeskyttelsen Norge personvern

Denne erklæringen forklarer hvordan personvernet ivaretas av Dyrebeskyttelsen Norge sine nettsider. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til innholdet i denne erklæringen.

 

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Dyrebeskyttelsen Norge.

Databehandlere: Responsiv Media AS og Knif.

Dyrebeskyttelsen Norge er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av www.dyrebeskyttelsen.no og www.dyredetektivene.no. Responsiv Media er Dyrebeskyttelsen Norges databehandler, og er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Responsiv Media AS bistår Dyrebeskyttelsen Norge med innhenting av informasjon om besøkende på vår nettside og Meta, via verktøy som Google Analytics, Meta Pixel og Google Tag Manager. Knif er regnskapsfører for Dyrebeskyttelsen Norge og har kun tilgang til informasjon tilknyttet salg av varer i nettbutikk.

Det er kun Dyrebeskyttelsen Norge, Responsiv Media AS (med underleverandører) og Knif som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen avtale mellom Dyrebeskyttelsen Norge, Responsiv Media og Knif regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Generelt om informasjonskapsler (cookies)

Når du besøker www.dyrebeskyttelsen.no og www.dyredetektivene.no får du informasjonskapsler fra Google Analytics (Dyrebeskyttelsen Norge), Google Tag Manager og Meta Pixel. Disse sporer bruk av innhold på www.dyrebeskyttelsen.no og www.dyrebeskyttelsen.no. Nettstedet respekterer Do not track innstillinger i nettlesere. Nettstedet samler også inn informasjon til bruk i remarketing og «lignende målgrupper»-funksjonen i Google AdWords og via Meta Pixel.

Google Analytics

For å kunne forbedre vår nettside samt drive målrettet markedsføring, benytter vi oss av analyseverktøyet Google Analytics. Dette verktøyet samler inn avidentifisert informasjon om besøkende på vår nettside. Avidentifisert vil si at informasjonen ikke kan spores til en enkeltperson. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Les mer om hvordan Google Analytics samler inn og behandler data her. Lurer du på hvordan Google Analytics hjelper oss med målrettet markedsføring kan du lese mer her.

Om det er ønskelig kan du velge bort bruk av informasjonskapsler i din nettlesers innstillinger. Les mer om dette her.

Informasjonen vi henter inn utleveres ikke til andre aktører.

Meta Pixel

For å drive målrettet markedsføring benytter vi oss av Meta Pixel. Dette verktøyet samler inn informasjon om besøkende på vår nettside. Eksempler på informasjon er hvilke sider som har blitt besøkt eller hvilke handlinger som har blitt gjennomført. Les mer om hvordan Meta Pixel samler inn og behandler data her.

Om det er ønskelig kan du velge bort bruk av informasjonskapsler i din nettlesers innstillinger. Les mer om dette her.

Informasjonen vi henter inn utleveres ikke til andre aktører.

Remarketing

Nettsiden bruker verktøyene Google AdWords og Meta Pixel for å annonsere på tredjeparts nettsider eller på Facebook og Instagram til tidligere besøkende på våre sider.

Dette muliggjør at Google og Meta i visse tilfeller kan vise annonser fra Dyrebeskyttelsen Norge til deg basert på dine tidligere besøk til www.dyrebeskyttelsen.no og www.dyredetektivene.no. Disse annonsene vil være generelle og basert på brede målgrupper, og vil kun vises i søkeannonser eller ved besøk til andre nettsteder i Google Displaynettverk eller på Facebook.

Du har muligheten til å melde deg av Google remarketing her og Meta remarketing her.

Søk

Nettstedet lagrer søkeord som brukes. Dette for å gi en bedre indikasjon på hvilket innhold som er mest relevant og dermed spisse innholdet vi produserer ut til publikum.

Søkeordene er anonymiserte og knyttes ikke opp mot den enkelte bruker inne på www.dyrebeskyttelsen.no eller www.dyredetektivene.no.

Kommentarer på www.dyrebeskyttelsen.no

Alle innlegg og tilhørende kommentarer, arkiveres i tråd med arkivlovgivningen. Du kan legge igjen kommentarer uten å registrere deg. Legger du igjen navn og adresse, vil opplysninger bli liggende som en del av innlegget. Dersom du har publisert kommentarer som du ønsker å rette eller slette, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan vurdere det. Du har imidlertid ikke krav på retting og sletting av ytringer.

Deling av innlegg på www.dyrebeskyttelsen.no

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

Kontaktskjema

Ved innsendelse av kontaktskjema må navn, epost og telefonnummer oppgis for at vi skal kunne selektere samt besvare henvendelsen. Informasjonen sendes direkte til Dyrebeskyttelsen Norge og blir ikke mottatt av databehandler. Dyrebeskyttelsen Norge har rutiner for arkivering av disse henvendelsene. I saker som omhandler personsensitiv informasjon, vil disse slettes eller arkiveres i henhold til Datatilsynets retningslinjer.

Nettbutikk

Ved kjøp av varer i nettbutikk må kunde registrere navn, adresse, telefonnummer og e-post. All innhentet personinformasjon gjennom nettbutikken brukes kun til å behandle kjøp av varer i nettbutikken. Behandling av data gjøres kun av enkeltpersoner tilknyttet Dyrebeskyttelsen Norge, Flisa Trykkeri, som har vår nettbutikk, lager og logistikk og Knif, som er regnskapsfører på vegne av Dyrebeskyttelsen Norge. Dyrebeskyttelsen Norge verken selger eller benytter innsamlet data fra nettbutikk i kommersiell sammenheng eller til en tredjepart.

Dyrebeskyttelsen Norge benytter seg av betalingsløsningene Stripe (bankkortløsning), Vipps og Paypal.

Les mer om hvordan Stripe behandler data her.

Les mer om hvordan Paypal behandler data her.

Les mer om hvordan Vipps behandler data her.

Donasjoner

I henhold til norsk lov skal alle organisasjoner registrere pengegaver de mottar. Alle pengegaver mellom 500 kr og 25 000 kroner (beløpsgrense 2023) kan trekkes fra på skattemeldingen. Beløpsgrensen kan variere fra år til år.

Dyrebeskyttelsen Norge rapporterer inn alle gaver der vi har kontaktopplysninger og personnummer på giver. Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver direkte til Skatteetaten, og sender deretter ut årsoppgaven.

Det er frivillig å oppgi personnummer til oss.

Dyrebeskyttelsen Norge forbeholder seg retten til å ta kontakt med sine medlemmer og givere via brevpost, e-post, telefon eller SMS.

Medlemsregister

Solidus AS er ansvarlig for drift av medlemsregisteret og vår medlemssystem. Kun Solidus og Dyrebeskyttelsen Norge har tilgang til opplysningene i registeret. Les mer om hvordan Solidus AS behandler data her.

Medlemsregisteret registrerer navn, adresse, telefonnummer, e-post, kjønn og fødselsdato.  I tillegg registreres verv på styreledere i organisasjonen. Å inneha et verv er offentlig informasjon.

I tilfeller hvor medlemmer innbetaler pengegaver over 500 kroner og har krav på skattefradrag, vil Dyrebeskyttelsen Norge også registrere personnummer, så fremst dette er gitt til oss fra medlemmet. Bruk av personnummer benyttes kun i sammenheng med innrapportering av gaver i forbindelse med årsoppgaven til Skatteetaten.

I medlemsregistret ligger også historikk over innbetalinger av kontingent og eventuelle gaver. Kun medlemsansvarlig har tilgang til hele medlemsregisteret. Styreleder i lokalavdelingene har kun tilgang til å se sine egne medlemmer lokalt.

Medlemslister som sendes til styreledere er passordbeskyttet.

Styreleder har ikke anledning til å selge eller benytte listene i kommersiell sammenheng. Styreleder skal ikke dele listene med en tredjepart utenfor organisasjonen.

På «min side» kan hvert enkelt medlem selv se hvilke opplysninger som er registrert og endre på sine kontaktopplysninger.

Dyrebeskyttelsen Norge forbeholder seg retten til å ta kontakt med sine medlemmer via brevpost, e-post, telefon eller SMS. Alle våre medlemmer får tilsendt medlemsbladet “Dyrenes Forsvarer” eller bladet “Dyrenes Verden” (barnemedlem), fire ganger i året. Bladet kan avbestilles eller fås digitalt om ønskelig, ta kontakt med medlem@dyrebeskyttelsen.no. Dyrebeskyttelsen Norge sender i tillegg ut nyhetsbrev til alle medlemmer, via Mailchimp. Nyhetsbrevet kan enkelt avmeldes ved å benytte seg av lenken nederst i nyhetsbrevet. Mailchimp får kun tilgang til navn og e-post til medlemmer og andre som melder seg på nyhetsbrevet. For å lese mer om Mailchimps håndtering av personopplysninger, les her.

Opplysningene i medlemsregisteret vil normalt slettes ved oppsigelse av medlemskap så lenge det ikke foreligger økonomiske forpliktelser.

Dersom behandlingen av persondata er i strid med reglene, kan dette klages inn til Datatilsynet.

For spørsmål vedrørende vår personvernerklæring og informasjonen vi henter inn er det bare å ta kontakt med oss på post@dyrebeskyttelsen.no.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel