Skip to main content
search
0

Dyrebeskyttelsen Norge personvern

Denne erklæringen forklarer hvordan personvernet ivaretas av Dyrebeskyttelsen Norge sine nettsider. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til innholdet i denne erklæringen.

1. Innledning

Vi er opptatt av at våre støttespillere skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler personopplysninger. Her forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om deg og hvordan vi tar hensyn til personvern.

2. Generelt

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. All behandling av personopplysninger er underlagt et særskilt lovverk, blant annet gjennom personopplysningsloven.

Dyrebeskyttelsen Norge samler inn personopplysninger til flere ulike formål. Her følger en oversikt over de ulike personopplysningene som blir registrert og formålet med registreringen.

 • For de som støtter oss økonomisk

Dyrebeskyttelsen Norge registrerer personopplysninger om personer som støtter oss økonomisk. Dette gjelder med andre ord både medlemmer og givere. Formålet med registreringen er å kunne administrere giverforhold, holde oversikt over organisasjonens støttespillere og innrapportering av gaver til skattemyndighetene. Organisasjonen har rapporteringsplikt til skattemyndighetene og alle givere mottar års oppgave med oversikt over de gaver som Dyrebeskyttelsen Norge har rapportert inn.

Vi registrerer personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer, epost, kjønn og fødselsdato. Denne informasjonen kommer vanligvis fra medlemmet selv, men vi kan supplere eller endre disse opplysningene med informasjon fra eksterne kilder, for å bedre datakvaliteten.

For innrapportering til skattemyndighetene er det nødvendig å registrere personnummeret til giveren. Dersom vi ikke har fått personnummer direkte fra giver, vil vi forsøke å hente dette inn fra Folkeregisteret. Dette gjøres med særskilt tillatelse gitt av myndighetene.

Hvis en giver ønsker å være anonym, må Dyrebeskyttelsen Norge informeres om dette.

Som en ideell organisasjon er vi avhengig av å henvende oss til støttespillere for å spørre om gaver. Dyrebeskyttelsen Norge forbeholder seg retten til å ta kontakt med dem som gir oss gaver, for å spørre om ytterligere støtte.

 • For de som adopterer dyr fra oss

Ved adopsjon av dyr fra Dyrebeskyttelsen Norge, blir navn, adresse, epost og telefonnummer registrert i vår adopsjonsdatabase. Denne informasjonen kommer vanligvis fra adoptivhjemmet selv, men vi kan supplere eller endre disse opplysningene med informasjon fra eksterne kilder, for å bedre datakvaliteten. Formålet med registreringen er å kunne administrere kundeforholdet og følge opp dyr og dyreeier.

Som en ideell organisasjon er vi avhengig av å henvende oss til støttespillere for å spørre om gaver. Dyrebeskyttelsen Norge forbeholder seg retten til å ta kontakt med dem som adopterer dyr fra oss, for å spørre om ytterligere støtte.

 • For kunder i nettbutikken

Ved kjøp av varer i Dyrebeskyttelsen Norge sin nettbutikk, må kunden registrere navn, adresse, telefonnummer og epost. Formålet med denne registreringen er behandling av varekjøp.

Dyrebeskyttelsen Norge benytter seg av betalingsløsningene Vipps, Stripe og Paypal.

Du kan lese mer om hvordan de behandler data her: Vipps, Stripe, Paypal

 • For dem som tar kontakt med oss

Ved innsending av kontaktskjema må navn, epost og telefonnummer oppgis. Ved kontakt via epost er det ikke nødvendig å oppgi ytterligere personopplysninger. Formålet med registreringen er å kunne følge opp henvendelsene og besvare dem.

 • For dem som søker jobb hos oss eller ønsker å være frivillig hos oss

Dyrebeskyttelsen Norge behandler personopplysninger fra jobbsøkere og andre som uttrykker interesse for å jobbe hos oss. Denne informasjonen kommer fra søkeren selv og når rekrutteringsprosessen er avsluttet vil opplysningene bli slettet, dersom personen ikke får tilbud om jobb. Hvis det kan være aktuelt å ansette personen på et senere tidspunkt, vil vi beholde personopplysningene, så lenge søker samtykker.

 • For kursdeltakere

Dyrebeskyttelsen Norge holder kurs for frivillige og andre relevante aktører. Alminnelige personopplysninger vil bli registrert for å ha tilgang til historikk.

Alle kursbevis vil bli oppbevart uten begrensning i tid, så lenge deltakeren ikke ber om å få disse slettet.

3. Deling av opplysninger

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til Dyrebeskyttelsen Norge. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten. Informasjonen blir aldri delt videre med eksterne aktører eller brukt i kommersiell sammenheng. Her følger en oversikt over de selskapene som leverer tjenester til Dyrebeskyttelsen Norge.

Solidus AS er ansvarlig er leverandør av medlemsregisteret vårt. Les mer om hvordan Solidus AS behandler data her.

Dialog Norge AS er ansvarlig for registrering av data i medlemsregisteret, medlemskontakt og skatterapportering. Les mer om hvordan Dialog Norge behandler data her.

Knif AS er ansvarlig regnskapsfører for Dyrebeskyttelsen Norge. Les mer om hvordan Knif AS behandler data her.

Flisa Trykkeri AS er ansvarlig for utsendelser av varer fra nettbutikken vår. Les mer om hvordan Flisa Trykkeri AS behandler data her.

Animal Shelter Manager er en database der vi lagrer informasjon om alle organisasjonens dyr og de som adopterer dyr fra oss. Les mer om hvordan Animal Shelter Manager behandler data her.

Responsiv Media AS er ansvarlig for utvikling, drift og vedlikehold av Dyrebeskyttelsen Norges nettsider. Les mer om hvordan Repsonsiv Media AS behandler data her.

4. Lagringstid

Dyrebeskyttelsen Norge behandler personopplysninger så lenge det er nødvendig, ut ifra formålet med behandlingen. Opplysningene blir normalt slettet eller anonymisert, fem år etter siste tegn på aktivitet.

5. Dine rettigheter

Kontakt oss dersom du har spørsmål knyttet til behandlingen av dine personopplysninger. Du har rett til å be om:

 • Innsyn i personopplysningene dine
 • Oppdatering av personopplysningene dine
 • Sletting av personopplysninger vi ikke lenger har grunnlag for å behandle
 • Begrense eller stoppe behandlingen av personopplysningene dine
 • Be om å få personopplysningene dine overført til en annen leverandør

Dersom du mener at vår behandling av persondata strider med personvernlovgivningen, har du anledning til å klage til Datatilsynet. Se www.datatilsynet.no for mer informasjon.

Informasjonskapsler og statistikk

En informasjonskapsel, også kalt en cookie, er en tekstfil som lastes ned på datamaskinen, når du besøker et nettsted. Dyrebeskyttelsen Norge bruker informasjonskapsler til å spore bruk av innhold på nettsidene til organisasjonen.  Informasjonen brukes til å gjøre nettsiden mer brukervennlig og for målrettet markedsføring.

Du kan endre samtykket ditt ved å slette informasjonskapslene fra nettleseren din. Buker du flere nettlesere, må du slette informasjonskapslene fra samtlige.

Dyrebeskyttelsen Norge benytter seg av informasjonskapsler fra Google Analytics og Meta Pixel. Google Analytics samler inn avidentifisert informasjon om besøkende til vår nettside. Statistikken gir blant annet informasjon om hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøkene varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som brukes. Meta Pixel samler inn lignende informasjon for Meta.

Google AdWords og Meta Pixel brukes til målrettet markedsføring på tredjeparts nettsider eller i Meta.

Du har muligheten til å melde deg av slik markedsføring fra Google her og Meta her.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

 • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
 • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
 • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
 • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
 • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
 • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
 • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
 • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

  E-post for timeforespørsel