

Lisaklinikken
Dyrebeskyttelsen Norge
Hjelp oss å hjelpe dyrene som trenger det ved å støtte
Lisaklinikken Vippsnummer 2271.

Dyrebeskyttelsen Norge har åpnet Norges første gratis veterinærklinikk for dyr av eiere som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. Lisaklinikken blir et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som allerede finnes i Oslo. Man kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr.
Her vil det jobbe et team av mennesker med stort engasjement, som alle ønsker å tilby den beste behandlingen for ditt dyr.
Dyrene trenger hjelp – før det er for sent
Mange dyr i Norge lider, ikke av vond vilje, men av andre årsaker som for eksempel pengemangel eller uvitenhet. Som dyreeier har du et stort ansvar, også økonomisk, når du går til anskaffelse av et dyr.
Når det er sagt, så kan livet ta uforutsette vendinger og vi ser derfor behovet for en klinikk som kan tilby gratis veterinærhjelp. Lisakinikken er her for å hjelpe familiedyr som før led i stillhet. Hos oss kan disse dyrene få gratis hjelp og eier vil samtidig få gode råd om stell og hold av dyr.
Lisaklinikken vil være en ny og velutstyrt smådyrklinikk i moderne lokaler. Her vil du bli møtt av erfarne ansatte med god fagkompetanse og ikke minst med en stor omsorg for både dyr og eiere. Vi er også godt trent i kommunikasjon, og ikke minst så har vi et stort hjerte og et åpent sinn. Vi dømmer ingen ut ifra midler, bakgrunn eller nåværende situasjon.
Vi vil alltid gjøre vårt beste for å hjelpe dere.
Forespørsel om timebestilling gjøres skriftlig,
trykk her og du vil først få et automatisk svar som det er viktig at du leser igjennom.
Ofte stilte spørsmål
Hvorfor ble Lisaklinikken startet?
Lisaklinikken er for dyr eid av eiere, som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling som er nødvendig, og blir dermed Norges første gratisklinikk for dyr av vanskeligstilte.
Vi opplever at svært mange dyr, og mennesker, ikke får den hjelpen de har behov for.
Lisaklinikken er et tilbud til alle de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som allerede finnes i byen i dag. Du kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr.
Lisaklinikken er en klinikk som samfunnet har stort behov for, og det har vi fått bekreftet allerede før vi har åpnet dørene.
Hvorfor heter den Lisaklinikken?
Lisaklinikken er oppkalt etter Norges første kvinnelige dyreverner – Lisa Kristoffersen (1833). I 1907 stiftet hun sammen med venner foreningen «Dyrevernelaget», for å sikre at arbeidet med dyrenes velferd skulle fortsette etter hennes død. Denne foreningen ble senere omdøpt til «Dyrevernelaget – Lisa Kristoffersens Minde». I 1989 ble foreningen omgjort til Stiftelsen Lisa Kristoffersens Minde, som forvaltes av Dyrebeskyttelsen Norge. Lisa Kristoffersen er blitt hedret etter sin død som dyrebeskyttelsens pioner. I 1934 fikk hun en plass på Bjølsen oppkalt etter seg, Lisa Kristoffersens plass. Hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv i 1921.
Er klinikkens utstyr og standard på nivå med en "ekte" dyreklinikk?
Absolutt. Klinikken er bemannet med både veterinær og dyrepleier. Vi har også et tett samarbeid med NMBU og du vil treffe veterinærstudenter med veileder på vår klinikk. Klinikken er bygget til formålet og har nytt og moderne utstyr, som røntgenmaskin, gassanestesi, blodanalyse, mikroskop, operasjonssal, tannbehandlingsrom, oppstalling av dyr, samt avansert utstyr for å overvåke dyr i narkose.
Hva kan gjøres på Lisaklinikken?
Lisaklinikken er en velutstyrt klinikk. Vi utfører vanlige konsultasjoner, helsesjekk, kloklipp, sårbehandling, allergiutredning, indremedisinsk utredning, operasjoner, tannbehandling og livsavsluttning.
Hvor mye koster det å bruke Lisaklinikken?
Det er gratis å bruke Lisaklinikken. Det er mulig å donere en valgfri sum til Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge på VIPPS: 2271.
Husk at ditt bidrag hjelper Lisaklinikken å bestå.
Klinikkens målgruppe er lavinntektseiere med familiedyr, så du må regne med å vise dokumentasjon på inntekten din og kan bli bedt om å fylle ut en egenerklæring.
Hva skjer med dyret mitt hvis du har operert det og det blir sykt eller dyret trenger veterinærtilsyn når dere har stengt?
Når vi er stengt kan vi dessverre ikke hjelpe deg. Du må ta kontakt med din lokale veterinær eller veterinærvakt. Det er dyreeiers ansvar og plikt å sørge for at syke dyr får hjelp.
Dyrebeskyttelsen Norge dekker ikke veterinærutgifter på andre klinikker. Eier må selv bekoste veterinærbesøk utenom Lisaklinikken.
Alle veterinærer har hjelpeplikt ved akutt syke og skadde dyr.
Må man bo i Oslo for å bruke Lisaklinikken?
Nei, alle er velkomne hit.
Kan jeg overlevere dyret mitt til Lisaklinikken for adopsjon/ overtakelse?
Ja etter avtale. Dersom du ønsker å gi fra deg ditt dyr til omplassering anbefaler vi at du først tar kontakt med din nærmeste Dyrebeskyttelsen Norge lokalavdeling.
Hvordan sikrer dere at folk ikke misbruker tilbudet om gratis veterinærhjelp?
Tilbudet er tillitsbasert. Vår erfaring er at det er en terskel å trå over å komme inn og motta gratis hjelp. Ved tvil om kunden er kvalifisert til å motta gratis veterinærhjelp kan vi kredittvurdere på www.ressursbank.no.
Det at noen vil forsøke å snike til seg gratis veterinærbehandling betyr ikke at vi ikke skal hjelpe alle de som faktisk trenger det.
Trenger jeg å bestille time?
Dette gjøres på epost og du kan sende forespørsel her.
Hvilke dyr kan vi behandle?
Vi behandler ulike familiedyr, for eksempel hund, katt, kanin og gnagere.
Behandlinger vi ikke tilbyr ved klinikken.
- Vi lager ikke pass til dyr
- Vi tilbyr ikke rabiesvaksine
- Vi tilbyr ikke separat kremering
Avliving?
Vi tilbyr livsavsluttning ved Lisaklinikken. Vi har avtale om felleskremering ved Oslo og Akershus dyrekrematorie.
Vi har dessverre ikke mulighet til å dekke separat kremering og dette er ikke noe vi tilbyr ved vår klinikk. Dersom dyreeier ønsker urne eller askesmykke etter sitt dyr må også avlivingen forgå ved eiers faste dyreklinikk.
Kan jeg ta med f.eks. min bestemors hund, hvis min bestemor ikke kan komme til Lisaklinikken selv?
Du er velkommen til å gjøre det. Ta med en signert egenerklæring fra bestemor.
Har dere et venterom?
Ja, det har vi.
Hvis dyret mitt trenger å bli bedøvet, når kan jeg hente det igjen?
Hvis dyret ditt trenger bedøvelse for operasjon eller tannbehandling, avtaler du med klinikkens personale når du kan hente det igjen. Det vil vanligvis ta noen timer før dyret ditt er våkent og klart for å gå hjem etter operasjonen.
Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt?
Ta kontakt med Lisaklinikken på epost.
Gjør dere alle typer undersøkelser og operasjoner?
Nei, Dyrebeskyttelsen Norge har strenge etiske retningslinjer som vi følger.
Vi vil ikke tilby eller utføre bla dette:
– HD /AD røntgen for å til tilrettelegge for avl.
– Vaksinere/ microchippe kattungekull/valpekull
– Planlagt keisersnitt på avlsdyr
Resepter: vi skriver ikke ut resept uten at dyret først har vært inne hos veterinær til en klinisk sjekk.
Antibiotika: Vi følger legemiddelverkets terapianbefalinger ved bruk av antibiotika til dyr.
Vi har heller ikke mulighet til å operere frakturer eller korsbåndskader.
Vi utfører ikke endoskopi / gastroskopi.

Åpningstider
Man-Fre: 10.00-15.00
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt