Skip to main content
search
0
Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge har bursdag

VÅR DAG! Nyhetsbilde 2023

17. oktober fyller Dyrebeskyttelsen Norge 164 år!  Gjennom alle disse årene har et stort antall dyr fått hjelp. De 25 lokalavdelingene våre hjelper hvert år tusenvis av hjemløse dyr. Samtidig jobber organisasjonen med mange andre dyrevelferdsspørsmål.

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. 
1 7. oktober er Dyrebeskyttelsen Norges stiftelsesdato, og det er 164 år siden organisasjonen så dagens lys – i 1859. Siden den gang har vi vunnet mange saker, takker være blant annet det store antallet frivillige ildsjeler rundt om i våre 25 lokalavdelinger

Vi har vunnet mange saker

Dyrebeskyttelsen Norge er stolt av å ha vært med på en lang dyrevelferdsreise, der vi har vunnet mange saker på vegne av dyrene.
I starten var det arbeidsdyr og husdyr som var i fokus. Hestevelferd, transport og bedøvelse før slakt, var viktige kampsaker. Siden 1930 har det ikke vært lov å slakte dyr uten bedøvelse. To seiere av nyere dato, er avgjørelsen om å legge ned pelsdyrnæringen og hundeavlssaken som har satt søkelys på at utseendebasert avl er skadelig for hundene våre.

Nye seiere venter

Dyrene trenger oss fortsatt, og på visse områder mer enn noen gang. Millioner av dyr lider i landbruket og oppdrettsnæringen. I tillegg fører tap av naturlige leveområder for ville dyr til stor lidelse.
Mange familiedyr lever gode liv. Samtidig er det mer enn hundre tusen hjemløse dyr som ingen tar ansvar for. Eiere som dumper og flytter fra dyr, fører til en jevn strøm av hjemløse dyr som trenger vår hjelp. ID-merking og kastrering er viktige tiltak som vil forhindre hjemløshet og dette har Dyrebeskyttelsen Norge jobbet for i mer enn 50 år.

Vi trenger din hjelp

Disse historiske begivenhetene, hadde ikke kommet på plass uten medlemmer og støttespillere. Vi skal fortsette å være der for dyrene også i framtiden, men da behøver vi din hjelp. Sammen gir vi dyrene en stemme. Har du lyst til å feire dagen sammen med oss? Følg med på vår Facebook-side, eller din lokalavdelings Facebook-side for å se om det blir lokale aktiviteter der du bor 17. oktober.

Støtt vårt arbeid – bli fast giver. Les mer ved å scanne koden under

Fast giver QR-kode Dyrebeskyttelsen Norge

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel