Skip to main content
Nyheter

Delta på #SunnHund for å sikre etisk hundeavl

Dyrebeskyttelsen Norge inviterer DEG til å delta på kampanjen #SunnHund for å sikre sunnere hundeavl. Les hvordan du kan være med å kjempe for friskere hunder her.

Tekst: Ingunn Larsen. Foto: Pixabay. 
M ange hunder avles med arvelige, alvorlige sykdommer for å sikre et bestemt raseutseende. Dyrebeskyttelsen Norge kjemper for at hunder skal avles friske, framfor å vektlegge utseende.

Vi tar saken til retten

Dyrebeskyttelsen Norge går rettens vei for å gi hundene bedre og sunnere liv. Den 19. september tar vi saken mot Norsk Kennelklubb til Borgarting lagmannsrett for å sikre at spesielt rasene engelsk bulldog og cavalier king charles spaniel skal få bedre liv.

Visste du dette om cavalieren og engelsk bulldog?

Cavalieren sliter med arvelige sykdommer som hodepine og hjertesvikt. Det er påvist hele 25 ulike arvelige lidelser for denne rasen. Cirka 70 prosent av bulldoggene er for syke til å føde selv, og må ha keisersnitt. Mange sliter med å få sove, og har mage/tarm- og pusteproblemer.
Engelsk bulldog sliter også ofte med hudfoldsinfeksjoner, øyeproblemer, pusteproblemer, oppkast, feilstilte tenner og har vanskeligheter med å stelle seg. Vi vil sette en stopper for denne organiserte dyremishandlingen. Derfor tar vi saken til retten.

Slik kan du vise din støtte

Det koster å gå til retten, og vi trenger din hjelp til å vinne kampen om å hjelpe hundene. Du kan delta på følgende måter:
 1. Delta på kampanjen #SunnHund ved å gi en pengegave til Dyrebeskyttelsen Norge
 2. Bli med på vårt lag når vi skal løpe for sunnere hunder på Oslo Maraton den 17. september. Da løper vi sammen for dyrene som ikke kan løpe selv!
 3. Delta på vår fotokonkurranse «En glad hund». Se video med fotograf Marcel Leliënhof på vår Facebook-side. Han gir tips om hundefotografering og skal kåre vinneren av fotokonkurransen den 15. august. Ta bilde av hunden din og legg bildet i kommentarfeltet til Marcels video på Facebooksiden til Dyrebeskyttelsen Norge.
 4. Skaff deg kunnskap om hundeavl ved å lese deg opp på saken her. Og spre ordet!

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

 • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
 • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
 • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
 • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
 • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
 • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
 • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
 • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

  E-post for timeforespørsel