Skip to main content
Nyheter

Nok en svane har blitt mishandlet

Av 4. juni 2021april 28th, 2023Ingen kommentarer
Svane utsatt for vold i Arendal. Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Dyrebeskyttelsen Norge Mandal har anmeldt nok en sak angående plaging av svaner. Organisasjonen ser svært alvorlig på hendelsen, som føyer seg inn i rekken av flere saker som omhandler svaner den siste tiden.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Illustrasjonsbilde fra Pixabay. 
M ishandling av en svane ble avdekket på en video tatt av en gruppe menn i Arendal. Nå anmelder vår lokalavdeling Dyrebeskyttelsen Norge Mandal personene i videoen for grov vold mot et fredet, vilt dyr. Saken ble først omtalt i Agderposten.

Ler av handlingen

Saken skal ha utfoldet seg da gruppen følte seg brydd av svanen, som hadde tilhold i området de ønsket å bade. En av mennene skal deretter ha hoppet på svanen for å få den vekk.
I videoen kan man tydelig høre mennene le i bakgrunnen. Filmen har også tittelen «back TF OFF BROOO», som taler for at dette blir ansett som en handling utført for underholdningens skyld.
Dyrebeskyttelsen Norge Mandal har nå anmeldt hendelsen til politiet for brudd på dyrevelferdsloven § 14 –vold mot dyr. Dette er den andre saken på litt over en uke, som omhandler mishandling og vold mot en svane.

Lite respekt for ville dyr

Dyrebeskyttelsen Norge får ofte henvendelser på våren/sommeren om ville dyr som blir utsatt for vold og mishandling. Ofte bunner dette i at dyrene oppleves som plagsomme og sjenerende, og måker som hekker og beskytter ungene sine er spesielt utsatt.
Ifølge naturmangfoldloven, er alle dyr fredet i hekke- og yngletiden. De to svaneartene vi har i Norge, knoppsvane og sangsvane, er i tillegg totalfredet.

Støtt vårt arbeid – bli medlem!

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel