Skip to main content
Nyheter

Vi ønsker 8000 gamle kosedyr!

Av 5. mars 2019november 27th, 201915 kommentarer
Dyrebeskyttelsen Norge ønsker gamle kosedyr. Foto: Pixabay

I forbindelse med 160 årsjubileet, ønsker Dyrebeskyttelsen Norge dine gamle kosedyr. Ikke kast kosedyrene i søpla, bidra heller til vår markering av hjemløse dyr!

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Pixabay.
H ar du gamle kosedyr som støver ned på hylla, i boden eller i en plastsekk som aldri blir tatt med til gjenvinningsanlegget? Eller har du kosedyr barna ikke lengre er interesserte i? Da ønsker Dyrebeskyttelsen Norge disse!

Markere problemet med hjemløse dyr

Kosedyrene skal brukes til en markering foran Stortinget 29. november 2019 hvor vi skal synliggjøre de mange tusen hjemløse dyrene, representert i form av 8000 kosedyr, som får hjelp av frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge hvert år.
Flertallet av dyrene som får hjelp fra en av våre 27 lokalavdelinger er katter, som enten har kommet seg vekk hjemmefra, blitt dumpet, eller blitt født av en allerede bortkommen eller dumpet mor. I 2018 brukte organisasjonen mer enn 22 millioner kroner på sitt arbeid med hjemløse dyr, hvorav 11 millioner kroner gikk til veterinærhjelp til disse dyrene.

Krever at det offentlige tar ansvar

Dyrebeskyttelsen Norge og andre omplasseringsorganisasjoner får svært lite offentlig støtte til sitt arbeid. Myndighetene gjør også lite selv for å redusere antallet hjemløse dyr.
Dyrebeskyttelsen Norge ønsker med denne markeringen  å kreve at myndighetene tar på alvor sitt ansvar for dyrevelferden i dette landet og innfører obligatorisk ID-merking av familiedyr.

 

Kosedyrene som har blitt samlet inn til markeringen vil bli sendt til den humanitære stiftelsen Open Heart, som driver med bistand til fattige mennesker i Øst-Europa.

Kosedyrene kan sendes til:
Dyrebeskyttelsen Norge
Konows gate 5
0192 Oslo

Join the discussion 15 kommentarer

Legg igjen en kommentar