Kirsebærsyltetøy
Hjemmelaget syltetøy er utrolig lett å lage og en flott måte å få brukt bær og frukt man har sanket. Jeg synes ofte at butikksyltetøy er kjempesøtt, så jeg starter ofte med mindre sukker og tilsetter etter hvert ved behov.
Du trenger:
- 1 kg kirsebær (fjernet for steiner)
- 0,5 pose syltepulver (kan sløyfes)
- 300 g sukker
- 0,5 teskje kanel eller 1 kanelstang
Fremgangsmåte:
- Kok opp kirsebær i en kasserolle sammen med en kanelstang eller kanelpulver og reduser mengden væske til bærene begynner å tykne. Rør kontinuerlig så det ikke svir seg. Når bærene begynner å tykne kan du dra den vekk fra kokeplaten, fjerne kanelstangen og røre inn syltepulver og sukker, til alt har løst seg opp. Smak til og tilsett mer sukker ved behov.
- Hell syltetøyet over på varme, rene syltetøyglass og lukk igjen lokket på glasset slik at du får et vakuum. Da holder syltetøyet seg lengre. La stå på kjøkkenbenken til det er romtemperert, før du setter syltetøyet i kjøleskapet eller fryseren.
Syltetøyet har en holdbarhet på cirka ett år i kjøleskapet om det er uåpnet.