Skip to main content
search
0
ArtikkelNyheter

Arven etter Iren

Av 11. september 2023september 13th, 2023Ingen kommentarer
Dyrebeskyttelsen Norge tok over ansvaret for Fritzie da eieren hans, Iren, døde. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus (DOOA).

Lite visste Iren Christensen at pengene hun testamenterte til Dyrebeskyttelsen Norge skulle kunne hjelpe så mange mennesker og dyr. Takket være Iren sin gave, får mange dyr av økonomiske vanskeligstilte dyreeiere hjelp via Norges første gratis veterinærklinikk – Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge.

Tekst: Hanne Svenningsen, innsamlingsansvarlig Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus. 
I   Norge er det vanlig å fordele det man etterlater seg, på venner og familie. Noen få tilgodeser også et eller flere gode formål. Innimellom finnes det mennesker som brenner så mye for hjertesaken sin, at de overlater alt de har, til dette formålet.

Ville sikre at noen tok vare på katten etter sin død

Iren Christensen var et sånt menneske. Vi vet ikke så mye om Iren, da vi først ble kjent med henne etter at hun hadde gått bort. Sigmund, en venn av Iren, fortalte oss, at hun var glad i dyr og at katten hennes, Fritzie, betydde svært mye for henne.
Iren og Fritzie bodde sammen i en leilighet på Kløfta og det var kanskje Fritzie, Iren bekymret seg for, da hun i 2014 skrev et testamente der hun tilgodeså Dyrebeskyttelsen Norge. Hun testamenterte alt til organisasjonen, under den forutsetning at vi ville ta hånd om Fritzie, ved hennes bortgang.

Gjorde oss i stand til å realisere en gammel drøm

Lite visste Iren om hvor mange dyr hun ville komme til å hjelpe, med denne gaven. Arven etter Iren, som var på hele 2,2 millioner kroner, gjorde oss i stand til å realisere en gammel drøm om gratis dyreklinikk.
Lisaklinikken skal være en klinikk for dyr av eiere, som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. Rusmisbrukere blir ofte trukket fram som et eksempel på mennesker som ikke bør ha dyr, men vår erfaring tilsier at de gjerne har det og vi vet at dyrene ikke får den medisinske behandlingen de har behov for. Lisaklinikken er et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet og man kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr. Veterinær Caroline Holtet, som er ansatt for å drive klinikken, har brukt størsteparten av dette året på prosjektering og dørene åpnet rett før sommerferien 2023.

Fritzie hjalp mange andre katter

Du lurer kanskje på hvordan det gikk med Fritzie? Da hun kom til oss, var hun en godt voksen katt, på 16 år. Nærmere undersøkelser hos veterinær kunne avdekke at hun hadde både høyt stoffskifte og begynnende nyreproblemer. Med riktig kosthold og medisinering kom hun seg fint.

På grunn av helsestatus ble hun plassert i et permanent fosterhjem og som den snille og gode katten hun var, hjalp hun til med å sosialisere andre fosterhjemskatter. Med nye kattevenner, levde hun et rikt og innholdsrikt katteliv, men etter et og et halvt år, ble hun plutselig veldig dårlig. Det var ingenting vi kunne gjøre for å hjelpe henne, så hun fikk slippe.

Gjorde oss i stand til å realisere en gammel drøm

Arven etter Iren er det ingen som helt kjenner rekkevidden av ennå. Det som er helt sikkert, er at den vil gjøre framtiden lysere for et stort antall dyr og mennesker. Iren ga ingen instrukser om hvordan arven etter henne skulle brukes og det vitner om stor tillit. Vi setter pris på dette og håper at vi har ivaretatt Irens verdisyn på en god måte med denne klinikken.
Hvis du ønsker mer informasjon om Dyrebeskyttelsen Norge eller har spørsmål rundt testamentariske gaver, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på 23 13 92 50 eller post@dyrebeskyttelsen.no.

Les mer om Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge og hvordan du kan støtte klinikken

Følg Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge på Facebook

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel