Kirsebærsnurrer
Dette er en klassisk oppskrift på kanelsnurrer, men kirsebærene gir de en frisk og syrlig smak som veier opp for det søte bakverket. Ved å jukse litt og bruke «bollemiks», sparer du halvparten av tiden på heving og ingredienser. Oppskriften gir cirka 12 snurrer.
Du trenger:
Deig:
- Bollemiks
- Smør
- Lunkent vann
- 1 egg (til pensling av snurrene)
Fyll:
- 1 håndfull kirsebær
- 1 teskje kanel
- 1-2 ss sukker (avhenger om du bruker friske bær eller syltetøy til fyllet)
Glasur:
- 40 gram romtemperert smør
- 75 gram philadelphia eller annen naturell, smøreost
- 75 gram melis
- 0,5 teskje vaniljesukker
- 2 teskjeer kirsebærsyltetøy
- Et par dråper med rød konditorfarge om du ønsker en fargesterk glasur
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 225 grader
- Lag bolledeigen etter anvisning på pakken. Etter forheving tar du frem deigen og kjevler den til en avlang, rektangulær leiv, på cirka 30 x 20 centimeter.
- Dryss over kirsebær og kanel på halve leiven. Hvis du bruker friske, usøtede bær, drysser du også over 1-2 ss sukker, før du ruller sammen deigen til en lang pølse. Kutt i cirka 2-3 centimeter tykke snurrer. Dette utgjør cirka 12 snurrer.
- Smør en stor ovnsform (eller 2) med smør eller nonstick-olje. Legg forsiktig snurrene i formen. Legg kjøkkenhåndkle over formen og legg de til heving i cirka 1 time, til de har hevet seg.
- Forvarm ovnen til 225 grader på over/undervarme. Pensle over snurrene med eggeplomme, før de settes inn i ovnen på midterste rille og stekes i cirka 10 minutter.
- Mens snurrene er i ovnen, tilbereder du glasuren. Kjør sammen kremost, melis, smør, kirsebærsyltetøy/kirsebær og vaniljesukker i en blender/kjøkkenmaskin til du har en jevn glasur. Pynt med glasur når snurrene har blitt lunkne.
Smaker best lunkne, men holder seg et par dager i kjøleskap og kan fint fryses.