Skip to main content
search
0
Artikkel

Matspalten – Kirsebærsnurrer

Kirsebærsnurrer

Kirsebærsnurrer. Foto: Annette Bjørndalen Søreide.

Dette er en klassisk oppskrift på kanelsnurrer, men kirsebærene gir de en frisk og syrlig smak som veier opp for det søte bakverket. Ved å jukse litt og bruke «bollemiks», sparer du halvparten av tiden på heving og ingredienser. Oppskriften gir cirka 12 snurrer.

Du trenger:

Deig:

  • Bollemiks
  • Smør
  • Lunkent vann
  • 1 egg (til pensling av snurrene)

 

Fyll:

  • 1 håndfull kirsebær
  • 1 teskje kanel
  • 1-2 ss sukker (avhenger om du bruker friske bær eller syltetøy til fyllet)

 

Glasur:

  • 40 gram romtemperert smør
  • 75 gram philadelphia eller annen naturell, smøreost
  • 75 gram melis
  • 0,5 teskje vaniljesukker
  • 2 teskjeer kirsebærsyltetøy
  • Et par dråper med rød konditorfarge om du ønsker en fargesterk glasur

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader
  2. Lag bolledeigen etter anvisning på pakken. Etter forheving tar du frem deigen og kjevler den til en avlang, rektangulær leiv, på cirka 30 x 20 centimeter.
  3. Dryss over kirsebær og kanel på halve leiven. Hvis du bruker friske, usøtede bær, drysser du også over 1-2 ss sukker, før du ruller sammen deigen til en lang pølse. Kutt i cirka 2-3 centimeter tykke snurrer. Dette utgjør cirka 12 snurrer.
  4. Smør en stor ovnsform (eller 2) med smør eller nonstick-olje. Legg forsiktig snurrene i formen. Legg kjøkkenhåndkle over formen og legg de til heving i cirka 1 time, til de har hevet seg.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader på over/undervarme. Pensle over snurrene med eggeplomme, før de settes inn i ovnen på midterste rille og stekes i cirka 10 minutter.
  6. Mens snurrene er i ovnen, tilbereder du glasuren. Kjør sammen kremost, melis, smør, kirsebærsyltetøy/kirsebær og vaniljesukker i en blender/kjøkkenmaskin til du har en jevn glasur. Pynt med glasur når snurrene har blitt lunkne.

Smaker best lunkne, men holder seg et par dager i kjøleskap og kan fint fryses.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel