Skip to main content

Dyrebeskyttelsen Norge kan bistå ukrainske flyktninger som har tatt med seg familiedyrene sine til Norge, og som trenger hjelp til dyrene sine.

Vi kan hjelpe med blant annet:

  • Utstyr til dyret
  • Dyremat
  • Bidra til å dekke kostnader til nødvendig veterinærhjelp

Bistanden nevnt over gjelder for personer med flyktningstatus og der dyrene er kontrollert og registrert hos Mattilsynet. Skjema finner du her.


VIKTIG! Alle dyr som har blitt brakt til Norge, MÅ registreres ved ankomst hos Mattilsynet. Mattilsynet vil da sørge for at dyret får nødvendig behandling for å kunne oppholde seg i Norge. Katter, hunder og ildere må være ID-merket og skal følges av et dokument (vedtaksskjema) som er utstedt av Mattilsynet. Dette dokumentet MÅ følge dyret til enhver tid og må fremvises hos Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og hos veterinær for at vi skal kunne dekke kostnader. Har du ikke dette dokumentet, må du ta kontakt med Mattilsynet på telefon + 47 22 40 00 00.

Mer informasjon om hva som kreves for at familiedyret skal kunne oppholde seg i Norge finner du på Mattilsynets hjemmeside.

Dyrebeskyttelsen Norge har lokalavdelinger mange steder i landet. Ta kontakt med lokalavdelingen som er nærmest deg for hjelp til utstyr, dyremat og eventuelle spørsmål om veterinærbehandling.

Dersom du oppholder deg i Oslo og Akershus, og dyret ditt trenger veterinærbehandling, les mer om dette her.

Ved behov for akutt veterinærhjelp, tar dere direkte kontakt med veterinær som igjen vil ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge.

Article in Ukraine (України)

Information flyer