Skip to main content
search
0
Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge kan ikke lenger hjelpe flyktningedyrene fra Ukraina

Av 7. juli 2023august 11th, 2023Ingen kommentarer

Dyrebeskyttelsen Norge har tidligere advart mot det store behovet for hjelp blant flyktningedyr fra Ukraina. Vi har forsøkt å bidra etter beste evne, men klarer ikke lenger å stå i dette alene. Vi har etterlyst hjelp, men får ikke svar fra det offentlige.

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. 
D yrebeskyttelsen Norge har bistått de ukrainske flyktningedyrene med fôr, utstyr og veterinærutgifter. I likhet med mange andre ideelle organisasjoner har vi etterlyst hjelp med å bære de økonomiske kostnadene knyttet til de ukrainske flyktningene.
Dyrebeskyttelsen Norge brukte i fjor 30 millioner kroner på praktisk hjelp til dyr i nød. Vi brukte 2 millioner kroner på de ukrainske flyktningedyrene og totalsummen ble derfor på nærmere 32 millioner kroner. Organisasjonen har dermed opplevd en økning på hele 28 % fra foregående år. Mye har blitt dyrere i samfunnet, også for ideelle organisasjoner.
– Vi håper at storsamfunnet vil ta større ansvar for mennesker og dyr på flukt. Vi er bekymret for konsekvensene av å avslutte arbeidet, men ser ingen annen utvei med dagens kostnader sier Åshild Roaldset, som er veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Som tidligere, oppfordrer Dyrebeskyttelsen Norge storsamfunnet til å engasjere seg og hjelpe både mennesker og dyr på flukt. Håpet er at små og store bidrag vil kunne gi flyktningene en hjelpende hånd, til de har etablert seg i samfunnet.Dyrebeskyttelsen Norge minner om forskrift om godtgjørelse for nødhjelp til dyr. Selv om systemet med godtgjørelse av veterinærkostnader ikke fungerer optimalt, vil denne kunne bidra til å gi syke, skadde og hjelpeløse dyr, medisinsk hjelp. Dette gjelder også eide dyr. Uten en offentlig strategi for behandling av flyktningedyr, håper vi at dyrehelsepersonell vil bruke denne til å bistå akutt syke dyr. Det er også mulig for veterinærer å søke refusjon fra organisasjonen Vets for Ukraine.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel