Skip to main content
search
0
Nyheter

Oppfordrer til å kastrere katt og kanin på «Black Friday»

Bilde til Black Friday-kastreringskampanje 2021

For femte året på rad, oppfordrer Dyrebeskyttelsen Norge til å kastrere og ID-merke katter i forbindelse med «Black Friday», fredag 26. november. Veterinærer og veterinærklinikker som er med på kampanjen, har et pristilbud i forbindelse med kastrering og ID-merking av katt eller kanin. På denne måten setter vi fokus på hjemløshet og dyrevelferd.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. 
Det er fult mulig å få kontroll på problemet med hjemløse dyr. Det har vi gode eksempler på fra flere steder i landet. Det viktigste tiltaket er at alle kattemødre og alle kattunger blir kastrert og ID-merket nå i høst, før vi går inn i neste kattungesesong, sier Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Et samfunnsskapt problem

Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger hjelper hvert år mer enn 7000 hjemløse dyr. Flerparten av dyrene som får hjelp er katter og de har blitt dumpet av eier, kommet seg vekk hjemmefra, eller er født av en allerede hjemløs kattemor. Når dyrene ikke er ID-merket, er det svært vanskelig å gjenforene katt med eier, hvis noen finner dyret.
Katter har en ekstremt god evne til å formere seg. Hvert å fødes tusenvis av kattunger, fordi katteier lar katten sin gå ukastrert utendørs. Dessverre er mange av disse kattungene «uønskede», og ender opp som hjemløse dyr.

Må kastrere katter som skal være utendørs

Kattungene som ble født i sommer, er store nok til å kunne kastreres nå. Tidspunktet er også gunstig med tanke på tilvenning og trening på det å være utendørs. Kastrering vil nemlig minimere risikoen for at katter vandrer og kommer bort fra hjemmet.
Katter blir mer fruktbare på nyåret, når dagene blir lengre. Derfor anbefaler Dyrebeskyttelsen Norge alle katteiere om å kastrere katten før jul, slik at man forhindrer uønskede kull til våren. Det er en myte at hunnkatter må ha et kull før en eventuell kastrasjon.

Samarbeid med veterinærer og klinikker

I fjor var mer enn 40 veterinærer og klinikker med på kampanjen. I år håper vi at enda flere klinikker blir med å sette fokus på viktigheten av kastrering og ID-merking av katt og kanin.
For å benytte deg av årets kampanje, kan du gå inn på lenken nederst i saken eller kontakte nærmeste dyreklinikk direkte, for å høre om de er med. Oversikten vil bli oppdatert jevnlig med nye klinikker/veterinærer som er med på «Black Friday»-kampanjen.

Les mer om kampanjen og hvilke klinikker/veterinærer som er med 

Støtt vårt arbeid – bli medlem!

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel