Til enhver tid har Dyrebeskyttelsen Norge rundt 200-250 tillitsvalgte. Sentralstyret og sekretariatet har stor tillit til lokalavdelingene.
Det har de siste årene oppstått interne konflikter i enkelte lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger. Disse konfliktene ligger ikke på sentralt nivå. Sentralstyret og sekretariatet har høy terskel for å gripe inn i interne konflikter på lokalt nivå. Dyrebeskyttelsen Norge skal være en trygg arena for frivillige.
Flere medier presenterer et feilaktig bilde av sakene som ikke er faktabasert. Dyrebeskyttelsen Norge kommer derfor med en oppklaring:
Dyrebeskyttelsen Norge er en demokratisk medlemsorganisasjon. Landsmøte er organisasjonens øverste organ. Sentralstyret velges inn av landsmøte, og er organisasjonens øverste utøvende myndighet mellom landsmøtene. Årsmøtene i lokalavdelingene er avdelingenes øverste organ. Årsmøtet velger et styre som skal forvalte avdelingenes interesser mellom to årsmøter.
Alle våre lokalavdelinger er egne rettssubjekter som skal forvalte sine midler på best mulig måte i tråd med våre felles vedtekter, landsmøtevedtak, etisk plattform og medlemmenes ønske. Det vil si: på tross av at våre lokalavdelinger er egne rettssubjekter, kan de ikke fatte vedtak som bryter med organisasjonens formålsparagraf og vedtektene for øvrig selv om det ikke er i strid med norsk lov.
Våre lokalavdelinger kan for eksempel ikke starte oppdrett av kanin i bur, siden dette vil bryte med organisasjonens formål. Det vil på samme måte være i strid med organisasjonens formålsparagraf og demokratiske prinsipper å fjerne millionbeløp ut av lokalavdelingen og over i «private» og uavhengige stiftelser som ikke lenger er knyttet til medlemsdemokratiet i lokalavdelingen. Tilsvarende gjelder arv og offentlig tilskudd. Ved godtgjørelse for arbeid er avdelingene pliktige til å følge arbeidslivets lovverk og gjeldende trygderegler.
Det er derfor ikke fritt frem hvordan penger blir disponert selv om avdelingene er selvstendige rettssubjekter.
Dyrebeskyttelsen Norge arbeider iherdig med at lokalavdelingene beholder midler som er gitt dem, og med å forhindre enkeltpersoner skal kunne begunstiger seg på bekostning av organisasjonen og dens formål. Det er et viktig demokratisk prinsipp for Dyrebeskyttelsen Norge at medlemmene har styringsrett.