Skip to main content
search
0
Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge har tillit til medlemsdemokratiet

katt-pressemelding-interne konflikter

TILLIT: Det er interne konflikter på lokalt nivå i Dyrebeskyttelsen Norge, ikke på sentralt nivå. Sentralstyret og sekretariatet har høy terskel for å gripe inn i interne konflikter på lokalt nivå, og har stor tillit til lokalavdelingene. ILLUSTRASJONSFOTO: Pixabay

Til enhver tid har Dyrebeskyttelsen Norge rundt 200-250 tillitsvalgte. Sentralstyret og sekretariatet har stor tillit til lokalavdelingene.

Det har de siste årene oppstått interne konflikter i enkelte lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger. Disse konfliktene ligger ikke på sentralt nivå. Sentralstyret og sekretariatet har høy terskel for å gripe inn i interne konflikter på lokalt nivå. Dyrebeskyttelsen Norge skal være en trygg arena for frivillige.

Flere medier presenterer et feilaktig bilde av sakene som ikke er faktabasert. Dyrebeskyttelsen Norge kommer derfor med en oppklaring:

Dyrebeskyttelsen Norge er en demokratisk medlemsorganisasjon. Landsmøte er organisasjonens øverste organ. Sentralstyret velges inn av landsmøte, og er organisasjonens øverste utøvende myndighet mellom landsmøtene. Årsmøtene i lokalavdelingene er avdelingenes øverste organ. Årsmøtet velger et styre som skal forvalte avdelingenes interesser mellom to årsmøter.

Alle våre lokalavdelinger er egne rettssubjekter som skal forvalte sine midler på best mulig måte i tråd med våre felles vedtekter, landsmøtevedtak, etisk plattform og medlemmenes ønske. Det vil si: på tross av at våre lokalavdelinger er egne rettssubjekter, kan de ikke fatte vedtak som bryter med organisasjonens formålsparagraf og vedtektene for øvrig selv om det ikke er i strid med norsk lov.

Våre lokalavdelinger kan for eksempel ikke starte oppdrett av kanin i bur, siden dette vil bryte med organisasjonens formål. Det vil på samme måte være i strid med organisasjonens formålsparagraf og demokratiske prinsipper å fjerne millionbeløp ut av lokalavdelingen og over i «private» og uavhengige stiftelser som ikke lenger er knyttet til medlemsdemokratiet i lokalavdelingen. Tilsvarende gjelder arv og offentlig tilskudd. Ved godtgjørelse for arbeid er avdelingene pliktige til å følge arbeidslivets lovverk og gjeldende trygderegler.

Det er derfor ikke fritt frem hvordan penger blir disponert selv om avdelingene er selvstendige rettssubjekter.

Dyrebeskyttelsen Norge arbeider iherdig med at lokalavdelingene beholder midler som er gitt dem, og med å forhindre enkeltpersoner skal kunne begunstiger seg på bekostning av organisasjonen og dens formål. Det er et viktig demokratisk prinsipp for Dyrebeskyttelsen Norge at medlemmene har styringsrett.

Legg igjen en kommentar

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel