Skip to main content
Nyheter

Peppermint cookies

Julegleder

Mange forbinder julen med de syv slagene. Her har du oppskriften på en annen kake som gjerne kan nytes i juletiden, og kanskje gir litt variasjon fra de gamle klassikerne?

Peppermint cookies. Foto: Annette Bjørndalen Søreide

Peppermint cookies

Peppermyntestang + cookies = sant! Her har du en seig cookie med krønsjen fra peppermyntestenger. For meg er disse klassisk jul, men kan gjerne nytes når som helst på året. Lag dobbel porsjon, så kan du gi bort som spiselig julegave, om du klarer å holde fingrene unna fatet. Oppskriften kan enkelt lages med glutenfritt mel.

Du trenger:

  • 350 g hvetemel (gjerne glutenfritt)
  • 100 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 50 g lys sirup
  • 0,5 dl melk
  • 50 g hvit sjokolade
  • 50 g melkesjokolade/mørk sjokolade
  • 50 g knuste peppermyntestenger/polkagriser

Fremgangsmåte:

  1. Finn en sleiv og en skjærefjøl (noe som beskytter kjøkkenbenken). Putt peppermyntestengene i en brødpose og knus de til du har små biter. Bruk en kjøkkenkniv for å finhakke sjokoladen.
  2. Bland tørre ingredienser sammen. Smuldre inn temperert smør, før du tilsetter sirup og egg. Bland godt til du har en klissete deig. Vend inn knuste peppermyntestenger og hakket sjokolade. Bland alt godt sammen.
  3. Rull deigen til en pølse på cirka 8 cm diameter og skjær 1-2 cm tykke skiver som du danderer på et stekebrett med bakepapir.
  4. Stek cookiene i 12-15 minutter på over/undervarme på 180 grader. La de avkjøle på en rist til de er lunkne.