Skip to main content
NyheterVeterinær

Arrangement: Rabiesfri innen 2030

Av 26. september 2022april 26th, 2023Ingen kommentarer

På verdens rabiesdag markerer vi det globale arbeidet som gjøres for å utrydde rabies. Bli med på webinar og lær mer om arbeidet med å bekjempe rabies. Støtt saken ved å donere vaksiner til Mission Rabies i Malawi.

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Lily Auliff/Mission Rabies. Rødmerket i pannen indikerer at valpene har fått rabiesvaksine. 
R abies er en virusinfeksjon som overføres fra hund til menneske gjennom infisert spytt. Viruset angriper nervesystemet hos mennesker og sykdommen har dødelig utfall hvis behandling ikke blir gitt tidlig.
På verdensbasis dreper rabies rundt 1 person hvert 9 minutt. Massevaksinering av hunder forhindrer smitte til mennesker og vi trenger ikke å vaksinere mer enn 70 prosent av hundepopulasjonen for å stoppe spredning av rabies.

Arrangerer webinar

I anledning verdens rabiesdag 28. september, inviterer vi dere til et webinar om rabies og hvordan man kan bekjempe denne forferdelige sykdommen. Webinaret er åpent for alle og skjer på Teams kl 18 – 19 norsk tid.
På webinaret blir du bedre kjent med Lillian Auliff, organisasjonsveterinær i Dyrebeskyttelsen Norge. Auliff har vært i Tanzania og vaksinert hunder og vil fortelle om World Rabies Day og organisasjonen Mission Rabies. Hun vil også fortelle om hvordan vaksineprogrammer fungerer i praksis. Vi får også høre fra Hannah Joan Jørgensen, veterinær i Veterinærinstituttet, som forteller om hvordan rabies kan kontrolleres. Det vil være mulig å stille spørsmål til veterinærene etter foredraget.

Du kan hjelpe

Dyrebeskyttelsen Norge støtter Mission Rabies sine initiativ rundt om i verden. Så langt er det satt mer enn 1,3 millioner vaksiner og målet er at vår generasjon skal være den siste generasjonen som opplever rabies.
Vaksinering og informasjonsarbeid om forebyggelse av sykdom er med på å bedre dyrevelferden til hunder over hele verden. Når folk ikke lenger blir syke av hunder, trenger de ikke å frykte dem.
Hjelp oss med å utrydde rabiessmitte fra hund, innen 2030! En gave på 200 kroner gir 6 vaksinedoser som beskytter både mennesker og dyr mot rabies.
Du kan støtte dette arbeidet ved å:
 • Sende en SMS med kodeord RABIESFRI til 2271 (200 kroner)
 • Vippse en gave til 2271 (velg underkategori RABIESFRI)
 • Gi en gave til kontonummer 1503 18 34705 (merk den RABIESFRI)

 

Bli med på møtet onsdag 28. september kl. 18 – 19

 

Merk: Webinaret blir tatt opp. Husk å skru av kamera om du ikke ønsker å komme med.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

 • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
 • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
 • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
 • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
 • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
 • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
 • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
 • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

  E-post for timeforespørsel