Høstlige toner
Her i Norge har vi et svært godt utvalg av gode og kortreiste råvarer, som rotgrønnsaker. Disse kan brukes til mye, men hva med noe så enkelt som til en salat?
Bakt betesalat (2 porsjoner)
En bakt salat av rotgrønnsaker er både godt og næringsrikt. Denne salaten gjør seg både som lunsj, middag eller som siderett. Oppskriften er til 2 porsjoner, men kan fint fungere som en god middag for 1.
Du trenger:
- 1 rødbete
- 1 gulbete
- 1 polkabete
- 1 gulrot
- 2 ss hakket valnøtter
- 1 håndfull ruccolasalat
- 1/2 rødløk i strimler
- 1 ts balsamico
- 2 ss olivenolje
- 1 ts honning
- 2 ss saft av sitron
- 1 håndfull fetaost (eller vegansk alternativ)
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen på over/undervarme på 200 grader. Kutt beter i passelige biter og strimle rødløken. Legg alle grønnsakene i en stekeform. Bland sammen olivenolje, honning, balsamico og sitron til en dressing.
- Bland dressingen inn i grønnsakene og stek de i form i cirka 25-30 minutter til de har blitt møre. Rør i grønnsakene underveis for å fordele dressingen under steking.
- Varm opp en stekepanne og rist valnøtter i et par minutter på høy varme.
- Bland sammen ruccola, grønnsaker, valnøtter og litt fetaost på tallerken. Smak til med pepper og litt ekstra balsamico-dressing om ønskelig.
Serveres med brød for et mektigere måltid.