Skip to main content
Nyheter

Start tilvenningen til nyttårsaften allerede nå

Av 26. november 2018oktober 14th, 20193 kommentarer
Fyrverkeri. Foto: Pixabay.com.

Førjulstiden er rett rundt hjørnet, og det kan være lurt å tilvenne din firbente bestevenn til lyden av fyrverkeri allerede nå.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide. Foto: Pixabay. 
N yttårsaften er for mange dyreeiere en festdag forbundet med stress og mas. Mange dyr (og mennesker) blir skremt av lyden av fyrverkeri, og må bruke nyttårsaften låst inne på et bad eller langt utenfor allfarvei for å unngå de høye lydene.
Førjulstiden nærmer seg med stormskritt og det kan være lurt å investere i tid til tilvenning til fyrverkeri allerede i god tid. Gjennom en gradvis tilvenning kan dyret lære seg å takle både smell, knatring og hvining. Har du et familiedyr som er veldig plaget av fyrverkeri og støy, kan det også være lurt å med veterinæren for tips og råd.
Lenger ned på siden har vi lagt ut en lydfil (“Sound Scary” laget av Svea Fireworks) som består av ulike nyttårsaften-lyder.
Start tilvenningen rolig og gradvis, og vær sammen med ditt dyr under avspillingen av lydene. Med litt kos og kanskje noen godbiter på lur, så vil forhåpentligvis dyret ditt få en litt mer trivelig nyttårsfeiring i overgangen til 2020. OBS! Vær forsiktig med lydnivået når du spiller av lydene. Bruk veldig lavt volum og øk etter hvert som dyret venner seg til lyden og ikke utsett dyret ditt for volumnivåer som skade hørselen deres.

Join the discussion 3 kommentarer

 • Tone sier:

  Hei.
  Det burde absolutt komme frem at dyrene hører mye bedre enn oss så derfor er det viktig å starte så lavt at du selv knapt hører det.
  Jeg skrev til dere i fjor om dette, men det er tydelig at dere ikke har skjønt poenget for det står ikke noe om dette i artikkelen.
  Å spille av for høyt eller øke graden for tidlig kan skape mer frykt enn det dyret hadde tidligere. Jeg tviler på at det er intensjonen til Dyrebeskyttelsen.

  Ellers så vil jeg si at tanken er jo god.

 • tove kristine eriksen sier:

  Hunden min er livredd på NYTTÅRSAFTEN ! Jeg har spilt av lydene dere har lagt ut – MEN hun reagerte IKKE ?! Hva kommer det av ?

Legg igjen en kommentar