Skip to main content
search
0
Nyheter

Pressemelding: Lanserer underskriftskampanje mot uetisk avl av familiedyr

Av 13. september 2018mai 10th, 202332 kommentarer
Ærlig talt pressemelding

Å bevisst avle frem syke dyr er ulovlig. Likevel lider tusenvis av familiedyr i Norge som følge av uetisk avl. Dyrebeskyttelsen Norge setter nå i gang en underskriftskampanje for å legge press på myndighetene til å håndheve dagens lovverk.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge/Geelmuyden Kiese
D yrebeskyttelsen Norge ønsker å stanse den uetiske avlen som skjer med familiedyr i Norge hvert år. Ifølge dyrevelferdsloven §25 er det ulovlig å bevisst avle frem dyr med dårlig helse. Like fullt skjer dette, ofte fordi vi mennesker setter urealistiske krav til dyrets utseende.

Kan ikke utføre normal atferd

 I dag avles mange familiedyr fram til å se søte ut. Vår streben etter «perfekte» dyr, går på direkte bekostning av deres helse og livskvalitet. Dette fører til at det i dag finnes blant annet hunder, katter og kaniner som sliter med ulike helseproblemer og som ikke kan utføre normal atferd som å vaske seg selv, føde normalt og løpe.
Dyrebeskyttelsen Norge mener at vi er langt på overtid med å ta dette på alvor. Lovverket er allerede på plass, det som trengs er en påminner om å håndheve det eksisterende lovverket.

Ærlig talt – kampanje om uetisk avl av familiedyr

Tidligere denne sommeren lanserte Dyrebeskyttelsen Norge kampanjen «Ærlig talt», en kampanje om uetisk avl av familiedyr. På kampanjens nettsider kan man lese mer om denne problematikken, samt søke opp ulike helseproblemer knyttet til uetisk avl.
Dyrebeskyttelsen Norge er også tilstede under årets Oslo Maraton for å sette søkelys på kampanjen «Ærlig talt». Det vil være mulig å besøke vår stand for å få vite mer om vårt arbeid med denne, samt signere vårt opprop.

Signer vårt opprop mot uetisk avl av familiedyr!

32 kommentarer

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel