Skip to main content
NyheterNyhetsarkiv

PRESSEMELDING: Pelsdyrnæringen vil kneble varslere

Av 18. februar 2016mai 10th, 2023Ingen kommentarer
pelsdyr i bur, foto Dyrebeskyttelsen Norge

Pelsdyrnæringen krever erstatning fra fire varslere etter at de dokumenterte grove regelbrudd og dyremishandling på pelsfarmen til en av næringens ledere.

Tekst: Linn Krogstad.
P elsdyrnæringen krever nå erstatning fra fire varslere etter at de dokumenterte grove regelbrudd og dyremishandling på pelsfarmen til en av næringens ledere.

 

Sted: Jæren tingrett.

Tid: Tirsdag 23. februar fra kl. 09.00.

En uanmeldt inspeksjon i 2013 hos lederen av Rogaland og Hordaland pelsdyralslag avdekket grusomme forhold for dyrene: dyr levde med store, ubehandlede skader, døde og levende dyr ble holdt i samme bur, og dyr angrep og skadet hverandre.

I stedet for å reagere på lovbruddene valgte næringen å politianmelde og kreve erstatning fra de fire personene fra Nettverk for dyrs frihet som hadde dokumentert forholdene.

– Vi har i en årrekke avdekket hvordan pelsdyrnæringen systematisk bryter reglene for dyrevelferd. På pelsfarmene lever dyr med avbitte bein, store skader og tvangsadferd. Nå viser næringen seg også villige til å kneble varslere: Gjennom erstatningskrav og politianmeldelser vil de skremme folk vekk fra å varsle om de horrible forholdene rev og mink lever under. Dette viser hvordan pelsdyrnæringen verken har vilje eller evne til å forbedre seg, sier Rune Ellefsen, en av dem som risikerer å måtte betale erstatning.

Pelsdyrnæringen krever erstatning for at de fire har “skapt risiko for smittespredning” på fylkeslederens pelsfarm. Men da denne pelsfarmen ble inspisert av Mattilsynet, etter tips fra Nettverk for dyrs frihet, ble det avdekket at det var pelsfarmeren selv som brøt reglene for smittevern. Pels-lederen har fremdeles ikke utbedret manglene – over to år etter pålegget.

– I stedet for å innrømme egne feil forsøker pelsdyrnæringen å tvinge kritikerne til taushet. Det er et slag mot demokratiet når pelsdyrnæringen forsøker å skremme folk til taushet ved å trekke dem for retten, sier Ellefsen.

Mer informasjon om saken på: www.pelsvarslerne.no. Bilder fra pelsfarmen til lederen av Rogaland og Hordaland pelsdyralslag (2013) er tilgjengelige for fri bruk http://bit.ly/1R5JZSU (video) og http://bit.ly/1olES8c (foto). Bildekreditering: Nettverk for dyrs frihet.

Legg igjen en kommentar

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel