Skip to main content
search
0
Kronikk

Til alle frivillige: Dere er grunnmuren

hjelpe dyr i nød

HJELPER DYR: Dyrebeskyttelsen Norge har opptil 3000 frivillige. Frivillige som hver dag jobber for bedre dyrevelferd. Mer enn 5000 dyr i nød fikk hjelp i 2023. ILLUSTRASJONSFOTO: Pixabay

Jeg har lyst til å bruke denne lederen til å kaste glans, og rose dere frivillige. Dere som hver dag er ute i felten, og bruker av egen fritid. Dere som er grunnmuren i organisasjonen vår.

anne lise skoie risøen

Anne Lise Skoie Risøen, sentralstyreleder i Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen Norge har opptil 3000 frivillige. Frivillige som hver dag jobber for bedre dyrevelferd.

Det er svært mange oppgaver som faller i våre frivilliges hender:

Det går mye tid, og ikke minst ressurser, på rehabilitering av dyrene dere fanger inn. Det krever både tålmodighet og kompetanse for å hjelpe dem til å bli trygge og tillitsfulle.

Mange frivillige åpner også opp sitt eget hjem for å kunne følge opp dyr som har behov.

I tillegg er det mange av dere som har åpnet hjemmet for å kunne følge opp dyr som har behov.

Våre frivillige bidrar til å informere og utdanne samfunnet om dyrevelferd, dyrehold og ansvaret som følger med å ha dyr. Dere står på stand, og jobber aktivt for å fremme viktige holdninger om respekt og omsorg for alle dyrs liv.

Noen av dere tar også imot skoleelever og andre i praksis, og er dermed med på å skape gode holdninger hos neste generasjon.

Jeg er imponert over kreativiteten jeg ser der ute i avdelingene, for å skaffe midler til å hjelpe dyrene. Det er nettauksjoner, basarer, og dugnader, og dette i tillegg til å bistå dyrene. I tillegg til praktisk arbeid med dyr, er det også behov for frivillige som kan ta seg av administrative oppgaver, som sosiale medier, regnskap eller planlegging av aktiviteter.

Og det er et minst like viktig arbeid. Jeg pleier å si at vi er som en motor med tannhjul, der alle tannhjulene har en viktig funksjon, for at motoren skal gå rundt. Og at alle er viktige og alle kan bidra med noe.

Å være frivillig i Dyrebeskyttelsen Norge skal være en trygg og fin arena. En mulighet til å bli en del av et fellesskap av likesinnede. Frivillige støtter hverandre, deler erfaringer og jobber sammen mot et felles mål – å skape en bedre hverdag for dyr, ved å øke dyrevelferden.

Dere gir en stemme til de som ikke kan tale for seg selv. Og deres innsats er helt avgjørende for å forbedre livene til mange dyr og bidra til en bedre forståelse av dyrevelferd i samfunnet.

Tusen takk for det viktige arbeidet dere gjør hver dag!

Lederartikkel i magasinet Dyrenes Forsvarer 3-2024

3 kommentarer

  • Turi Sagbakken sier:

    Tusen takk. Som frivillig “steller” gir det meg mye. Jeg får kontakt med dyr jeg ellers ikke har, jeg der forandringene som skjer, fra syk til frisk, tynn til tykkere, vill til tam, bli satt tilbake i naturen etter stell og pleie, lar de som ikke kan reddes få slippe uten å lide mer. Takk for dyrebeskyttelsen, min plass er på Ringerike

  • Borgny Berge Øvrebø sier:

    Takk til alle som står på 🐈🐕

  • Det er en glede og veldig givende å være frivillig. Viktig å gi de stemmeløse en stemme.

Legg igjen en kommentar

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel