Skip to main content
Nyheter

Avduking av blått skilt for Lisa Kristoffersen

Av 16. oktober 2019november 21st, 2019Ingen kommentarer
Bilde av Lisa Kristoffersen. Foto: Ukjent fotograf/Oslo Museum

Torsdag 17. oktober vil Dyrebeskyttelsen Norge og Oslo Byes Vel hedre Lisa Kristoffersen med et blått skilt.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Ukjent/Oslo Museum. 
K jært barn har mange navn sies det, og når det kommer til dyrevennen Lisa Kristoffersen (1833-1924), er det en grunn til hvorfor hun ble kalt “Dyre-Lisa”, “Bikkje-Lisa” og “Kristianias årvåkne samvittighet”.
Gjennom hele sitt liv ofret hun sin tid for å passe på at dyrene både i og utenfor hovedstaden hadde det bra. Var du en av de som ikke behandlet dyrene godt, kunne du risikere å få Kristoffersen på nakken, i tillegg til en offentlig reprimande i dagens avis.

Norges første dyrevernaktivist

Lisa Kristoffersen kan sies å være landets første dyrvernaktivist og en pioner innen dyrevern. Hun stiftet en egen dyrevernorganisasjon i en alder av 74 år og mottok Kongens Fortjenstmedalje i 1921, som takk for sin innsats for dyrenes velferd.
Lisa Kristoffersen er ansett som en av Oslos byoriginaler.

Blått skilt

17. oktober skal Oslo Byes Vel og Dyrebeskyttelsen Norge avduke blått skilt på Lisa Kristoffersen Plass, på Bjølsen i Oslo, for å hedre Lisa Kristoffersen.
Arrangementet åpner klokken 18:00, er gratis og åpent for både store og små. Det blir taler, dyrisk korsang, diktopplesning og annen underholdning.

Legg igjen en kommentar