ble lagt til i handlekurven
Nyheter

Kaninvelferd og veien videre

Av 2. oktober 2018 oktober 10th, 2018 Ingen kommentarer
temakveld om kanin

NMBU veterinærhøgskolen, Norges kaninforening og Dyrebeskyttelsen Norge arrangerer en temakveld med fokus på kanin og velferd. Hva må de som jobber med kanin ha kunnskap om, og hvordan kan vi i samarbeid øke livskvaliteten til den mye misforståtte arten?

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge/Marit Emilie Buseth, leder Norges Kaninforening og. Foto: Janne Arnesen Folkenborg.
K aninen er det tredje mest populære familiedyret i Norge, men også ett av de mest misforståtte. Nå inviteres det til temakveld om kanin for å øke kunnskap og bevissthet rundt kaninens ve og vel.

Manglende kunnskap

Det er mange utfordringer knyttet til kaninhold. Et stort antall dyr lider som følge av manglende og feilaktig kunnskap både blant eiere, veterinærer og tilsynsmyndigheter. Kaninens helse- og atferdsmessige behov møtes ofte i liten grad.
Organisasjonene som arrangerer temakvelden ser jevnlig konsekvensene av vanskjøtsel. Det er derfor inngått et konstruktivt samarbeid for å fremme velferdsorientert informasjon, og temakveldens målsetning er å bidra til økt bevissthet og interesse hos de inviterte.
Målgruppen for kvelden er ansatte i Mattilsynet, forskere, veterinærer, dyrepleiere, studenter ved NMBU og undervisere av disse.

Økende tilfeller av dumping og vanskjøtsel

Dyrebeskyttelsen Norge og Norges Kaninforening opplever en enorm pågang i antall nødstedte kaniner. Dumping og vanskjøtsel er et økende problem, og vi ser stadig lidelse som følger dårlige levekår, utsetting og manglende oppfølging.
På temakvelden vil det bli presentert ny og oppdatert informasjon om kaninens velferd og helse, delt noen historier, samt diskusjon rundt hvordan man ved tilsyn kan håndheve dyrevelferdsloven til kaninens beste.
Vi har i dag tilgang på god og trygg kunnskap om kanin, men hvordan vil vi at veien skal se ut videre? Bli med på temakvelden og bidra til en lysere fremtid for kaninene i Norge.
Tid og sted: 
Torsdag 25. oktober kl. 17.00 – 19:10, Fellesauditoriet NMBU Veterinærhøgskolen, Adamstuen Oslo.
Program:
17:00 – 17:05 Velkommen og introduksjon av foredragsholdere v/Trine Tristana Nordby Lunde, Dyrebeskyttelsen Norge
17:05 – 17:40 «Hva er god kaninvelferd?» v/Marit Emilie Buseth, Forfatter av Den store kaninboka og leder i Norges Kaninforening
17:40 – 18:00 Pause med enkel servering
18:00 – 18:35 «Kaninhelse: Dette må alle veterinærer vite!» v/John Debenham, førsteamuensis ved NMBU Veterinærhøgskolen
18:35 – 19:10 «Erfaringer fra praksis: når helse og velferd svikter» v/Linn Krogstad, tidligere daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge og frivillig i Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus
Påmelding:
Påmelding varer frem til arrangementet er fullt. Send e-post med navn og arbeidssted til trine@dyrebeskyttelsen.no