Skip to main content
NyheterNyhetsarkiv

Fortsatt mye pels hos motehusene

Av 7. mars 2017mai 10th, 2023Ingen kommentarer

Dessverre er pels fortsatt en utbredt del av motebildet hos de store designerne denne sesongen også.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide.
H øst- og vinterkolleksjonen 2017 stod i sentrum da moteuken i Milano ble holdt i forrige uke. I år igjen, velger flere av de største motehusene å trosse kritikken og fortsetter bruken av pelsdetaljer i kolleksjonene sine.

Store motehus som Fendi og Marni hadde mye pelsdetaljer ved sine fremvisninger, men det er spesielt kolleksjonen til Dolce & Gabbana som har fått flere til å se rødt. Blant annet bloggeren Veronica Lauritsen.

– Jeg trodde virkelig at vi var på vei mot et steg i riktig retning, hvor pels ikke lenger blir ansett som et luksusprodukt, men tydeligvis har vi ikke kommet noe lenger, skriver bloggeren i et innlegg.

Hos Dolce & Gabbanas kolleksjon var det dyr i fokus, i form av dyreprint, døde dyr og levende hunder på catwalken. Ett av plaggene som skapte mest reaksjon, var deres dressjakke og kåpe med Hellig Birma-print, etterfulgt av en veske med trykket «I love my cat» og en stor minkpels.

Dyrebeskyttelsen Norge synes det er trist å se at flere av de store motehusene fortsatt tviholder på bruken av pels i sine kolleksjoner. Dette er designere med en stor tilhengerskare, og det er visninger fra moteukene som ofte setter standarden for hvordan motebildet blir i løpet av året.

Stadig flere designere velger likevel å snu ryggen til pelsbruken. Designere som Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Calvin Klein og Ralph Lauren, har innsett at de ikke ønsker å bruke luksusprodukter som stammer fra en industri hvor rovdyr må tilbringe hele sitt liv innelåst i små nettingbur. Senest i fjor, gikk en av de største motehusene, Armani ut i en pressemelding hvor de fortalte at de også slutter med pelsbruken og kommer til å gå for mer dyrevennlige alternativer fra nå av.

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel