Skip to main content
Nyheter

Dyrebeskyttelsen Norge stiller med eget lag under Oslo Maraton

Av 28. juni 2022april 26th, 2023Ingen kommentarer

Oslo Maraton som er en folkefest av dimensjoner, går av stabelen 17. september 2022. Nå kan du delta på denne festen og samtidig slå et slag for sunn hundeavl!

Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Shutterstock. 

Hundeavl på avveie

Vi elsker dyrene våre. Likevel har vi mennesker over lang tid avlet frem familiedyr med hovedfokus på ekstremt utseende. Som en konsekvens av dette, lever en rekke dyr med kroniske og smertefulle lidelser. I mange tilfeller er disse lidelsene så alvorlige at de begrenser grunnleggende funksjoner som pusting og løping.

#sunnhund

Det er ikke greit at avl får foregå på en måte som ikke er i tråd med dyrevelferdsloven. Praksisen er ulovlig, og det er på tide at vi gjør noe med det. Dyrebeskyttelsen Norge startet kampanjen #sunnhund for å endre dette og for å få på plass en bærekraftig hundeavl.
Som en del av kampanjen, stiller vi med eget lag i Oslo Maraton. Vi gjør dette for å belyse at det faktisk ikke er alle hunder som klarer å løpe!

Du kan bli med på laget

Nå har du muligheten til å være med på laget til Dyrebeskyttelsen Norge og vise at du står på hundenes side. Sammen skal vi kjempe for sunne hunder med et godt utgangspunkt i livet. Vi håper å stille med løpere og gå’ere i alle klasser, fra 10 kilometer til helmaraton, så her er det plass til alle, uansett kondisjonsnivå. Bli med og løpe eller gå, for dyrene som ikke kan løpe!

Hvis det er noe du lurer på i forbindelse med Oslo maraton, kan du sende oss en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no så hjelper vi deg gjerne.

Fra: 1.000,00 krSelect options

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel