Støtt vårt arbeid for dyrene

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med lokalavdelinger på en rekke steder i Norge. Vi har talt dyrenes sak overfor politikere, myndigheter og media siden 1859.

Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger og frivillige er i felten hver dag for å hjelpe dyrene. Årlig redder vi over 8000 dyr fra vanskjøtsel, mishandling eller hjemløshet.

Vårt hovedområde er hjemløse dyr, men vi arbeider også med flere andre fanesaker, deriblant pelsdyroppdrett. Dyrebeskyttelsen Norge er en sterk stemme mot pelsdyroppdrett og gjennom nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere har vi bidratt til omfattende avsløringer av uholdbare forhold på norske pelsdyrfarmer. Siden 2008 har vi satt pelsdyroppdrett høyt på den politiske dagsordenen gjennom egne avsløringer, og juni 2019 ble det endelig vedtatt på Stortinget at pelsdyrnæringen skal avvikles innen 1. februar 2025.

Som en veldedig organisasjon er vi avhengig av donasjoner, gaver og penger fra medlemskap for å kunne arbeide for dyrenes velferd. Vi bruker årlig mange millioner kroner på veterinærutgifter, drift av hjelpesentre, på utstyr,  og på fôr og transport til dyr, for å nevne noe.

Din gave til Dyrebeskyttelsen Norge er et direkte bidrag for å stanse mishandlingen av dyr.

Bli medlem

Gjennom et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge yter du en direkte hjelp til dyr i nød.

Dyrebeskyttelsen Norge tilbyr medlemsformer som ungdomsmedlemskap, barnemedlemskap og voksenmedlemskap.

Innmelding kan du gjøre her

Gi en gave

Mange dyr trenger vår hjelp, derfor trenger vi din.

Bruk vår gavekonto og gi et valgfritt beløp: 1503.18.34705.

Benytt deg av Vipps 12271 valgfritt beløp.

Du kan også sende SMS DYR til 2377 (200,-)

Ønsker du å gi et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge i gave? Ta kontakt med oss på medlem@dyrebeskyttelsen.no eller ring 23 13 92 50.

Støtt oss med grasrotandel

Du kan støtte Dyrebeskyttelsen Norge gjennom grasrotandelen, hvor inntil 7 prosent av beløpet du spiller for går til arbeidet ved våre lokalavdelinger. Her finner du en oversikt over lokalavdelingene du kan gi grasrotandel til.

Kjøp en gave med mening

Du vil stadig finne nye produkter i vår nettbutikk. Gjennom bruk av disse produktene har du mulighet til å vise ditt engasjement, samtidig som du bidrar til vårt arbeid for dyrenes velferd. Vi selger også alternative gaver, som er en perfekt presang til de som allerede har alt.

Gå til nettbutikken

Minnegaver

I forbindelse med begravelse kan du velge å la de som ønsker det gi en minnegave i stedet for blomster.

En minnegave vil gå til Dyrebeskyttelsen Norge sitt arbeid med hjemløse dyr og vil være et verdifullt bidrag til vårt arbeid for dyr i en vanskelig situasjon.

Slik gjør du:

  • Sett inn et ønske om minnegave i dødsannonsen
  • Oppgi vårt kontonummer 1503.18.34705

De som ønsker å gi en minnegave må få beskjed om at innbetalingen må merkes med navn på giver og navn på den avdøde. Legg ved navn og adresse til nærmeste pårørende, som da i etterkant mottar et takkebrev.

Ta kontakt med oss på 23 13 92 50 hvis du ønsker mer informasjon.

Hør også med begravelsesbyrået – flere av dem har løsninger på minnegaver.

Testamentariske gaver

Ved å gi en gave til Dyrebeskyttelsen Norge i testamentet, gir du dyrene også i de kommende generasjoner en hjelpende hånd.

Testamentariske gaver til Dyrebeskyttelsen Norge er fritatt for arveavgift, så du kan være sikker på at hele verdien av din gave vil gå uavkortet til vårt arbeid for å bedre dyrenes vilkår.

Det er en tillitssak å overlate midler til en organisasjon. For å sikre at dine siste ønsker blir ivaretatt, har Dyrebeskyttelsen Norge avtale med en advokat som kan gi deg gratis hjelp til oppsett av testamentet som tilgodeser Dyrebeskyttelsen Norge eller én av våre lokalavdelinger.

Dersom du ønsker en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv kan du sende en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no eller ta kontakt på 23 13 92 50 (telefontid 9-15).

Få skattefradrag på gaver

Alle pengegaver mellom 500 kr og 50 000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen for 2019.

Jeg har fått oppgitt feil beløp

Hvis du har gitt flere gaver i løpet av året med ulikt telefonnummer, navn eller adresse, kan dette føre til feil i beregningen. For å rette opp dette må du ta kontakt på 23 13 92 50, eller på e-post post@dyrebeskyttelsen.no

Dette må gjøres før 20. februar, for at riktig beløp skal blir innrapportert på skattemeldingen. 

PS. Medlemskontingenten er ikke fradragsberettiget. Det er kun gaver som er registrert innbetalt i 2019 som er med i beregningen.

Er det noen gaver som ikke gir rett til skattefradrag?

Gaver som er gitt anonymt eller via VIPPS gir ikke automatisk skattefradrag. Det er fordi Dyrebeskyttelsen Norge ikke mottar nok opplysninger om giver.

Medlemskontingenten gir ikke rett til skattefradrag.

Hva er grensen for skattefradrag?

For 2019 kan du få skattefradrag på pengegaver mellom 500 og 50 000 kroner gitt til frivillige organisasjoner. 

Innberetning til Skatteetaten

Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver direkte til Skatteetaten, og sender deretter ut årsoppgaven. Dette forutsetter at vi har ditt personnummer. Du kan legge inn ditt personnummer på min side eller ring oss på 23 13 92 50.

Etter Skatteetatens regler får du ikke fradrag for gaven hvis den ikke er innberettet av Dyrebeskyttelsen Norge. Du kan ikke selv oppgi denne i skattemeldingen.

Når gaven er innberettet kommer den automatisk på din skattemelding.

Gavene blir innberettet i det inntektsåret de er gitt og forutsetter at de er registrert på bankkontoen til Dyrebeskyttelsen Norge innen 31.12 i det aktuelle inntektsåret. Gaver som mottas etter fristen, blir automatisk inntektsført året etter.