Skip to main content
Nyheter

FONUS Begravelsesbyrå og Dyrebeskyttelsen Norge går sammen om å hjelpe de etterlatte dyrene

Bilde av hunden Elvis, til FONUS sin kampanje. Foto: FONUS begravelsesbyrå.

Hvem tar seg av de etterlatte dyrene ved dødsfall? Det gjør FONUS Begravelsesbyrå i samarbeid med Dyrebeskyttelsen Norge.

Tekst og foto: FONUS Begravelsesbyrå.
D yrebeskyttelsen Norge har en lang tradisjon for å ta seg av dyr som mennesker forlater. FONUS begravelsesbyrå har lagt merke til at ingen tar seg av de etterlatte dyrene som blir igjen når noen går bort. Derfor skal vi samarbeide fremover med å ta oss av alle etterlatte dyr. På den måten kan Dyrebeskyttelsen Norge og FONUS hjelpe både dyr og mennesker til å få et bedre liv sammen.

FONUS Begravelsesbyrå hjelper mennesker å si farvel. Mennesker i en vanskelig situasjon, som kanskje også «arver» et kjæledyr, men som ikke selv kan ta vare på det. Dyrebeskyttelsen Norge bistår med praktisk hjelp til dyr i nød og omplasserer tusenvis av dyr hvert eneste år. Derfor samarbeider vi om kampanjen «De etterlatte dyrene» som lanseres nå.

– Dette samarbeidet handler om våre sammenfallende interesser og har som mål å knytte enslige mennesker sammen med dyr som trenger et nytt hjem, sier Åshild Roaldset som er daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, entusiastisk.
FONUS skal bistå Dyrebeskyttelsen Norge med omplassering av dyr som har blitt overlatt til seg selv etter at eier har gått bort eller av andre årsaker må finne et nytt hjem.
– Vi har stor tro på dette samarbeidet, sier Camilla Bergan, markedsansvarlig i FONUS. For å skape oppmerksomhet og nå ut til flest mulig, slik at dyr og mennesker skal finne hverandre, har vi laget både film og og egen nettside, hvor dyrene presenteres. Forhåpentligvis vil vi kunne fylle på med glade historier om mennesker og dyr som sammen har fått et bedre liv, forteller Bergan.
I første runde vil samarbeidet være i Oslo, Viken (Akershus), Hedmark, Ringerike og Vestfold, men både Dyrebeskyttelsen Norge og FONUS håper prosjektet kan utvides til å omfatte hele landet.

Besøk FONUS sin side for etterlatte dyr

Støtt Dyrebeskyttelsen Norges arbeid – bli medlem!

Om FONUS:
FONUS er Norges nest største begravelsesbyrå og ble etablert i Norge i 1993. I 2019 ble Norges eldste begravelsesbyrå WANG medlem i FONUS-familien. FONUS har i dag 29 kontorer fordelt i Oslo, Viken og Innlandet. FONUS har 37 ansatte og hadde i 2020 en omsetning på 72 mill. FONUS AS er et kooperativt selskap eid av medlemsorganisasjoner. 

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel