Skip to main content
search
0
NyheterVeterinær

Brosjyre om ansvarlig kattehold

Bilde av katt. Foto: SandefjordLarvik - Line Loholt

Dyrebeskyttelsen Norge har nå lansert en brosjyre om ansvarlig hold av katt. Brosjyren vil være en naturlig del av adopsjonspakken, til alle som adopterer katt via Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Line Loholt/Dyrebeskyttelsen Norge Sandefjord-Larvik.
D et medfører et stort ansvar å gå til anskaffelse av et familiedyr. Et dyr er ikke en ting, men et levende og følende individ som skal behandles med respekt. Alle dyr har behov for omsorg, riktig stell og et sunt kosthold. De trenger å få utløp for sin naturlige atferd og å føle at deres kommunikasjon blir forstått.

Viktig med kunnskap

Før et dyr kommer inn i familien er det viktig at du skaffer deg kunnskap om den aktuelle dyrearten. Dyr som lever et begrenset og unaturlig liv vil kunne kjenne på frustrasjon, stress og utrygghet. Dette kommer til uttrykk i det vi mennesker anser som atferdsproblemer.
Sammen med hund og kanin, er katten ett av de mest populære familiedyrene i Norge. Likevel er det svært mange katter som lider som følge av dumping, ved at de kommer bort hjemmefra, eller har dårlig dyrevelferd som følge av manglende forståelse for kattens behov.

Veiledning til godt kattehold

I denne brosjyren tar Dyrebeskyttelsen Norge for seg de viktigste aspektene ved et godt kattehold, fra liten kattunge til voksen katt og gjennom hele dets levetid.

Støtt vårt arbeid – bli medlem!

Hei og takk for at du tar kontakt med Lisaklinikken.

Vi driver en gratis klinikk for dem som ikke har mulighet til å benytte andre tilbud. Derfor er vi nødt til å stille visse krav:

  • Vi er ikke en klinikk for de som syntes det generelt er dyrt med veterinær, men som kan prioritere det.
  • Vi er ikke en klinikk for de som har forsikring på sitt dyr, eller som har brukt sin forsikringspremie.
  • Vi legger ikke til rette for avl, og tar ikke imot valpekull. Står du allikevel i en vanskelig situasjon (tjuvparring el. lign.) ta kontakt for vurdering.
  • Vi tilbyr ikke hd/ad røntgen, med mindre sykdom mistenkes etter konsultasjon.
  • Vi utfører ikke komplisert kirurgi og ortopediske inngrep. Spør om du er usikker.
  • Vi anbefaler årlig vaksinering andre steder enn hos oss. Her finnes det allerede rimelige tilbud, med god oppfølging.
  • Vi tilbyr ikke reisevaksiner eller attestering i pass for dyr.
  • Vi tilbyr ikke separat kremering.

Er du usikker på om du oppfyller kriteriene, ønsker vi allikevel at du tar kontakt. Vi er imøtekommende og hyggelige, og ønsker det beste for dyr og mennesker.

Skriv gjerne litt om deg selv og din situasjon og hva henvendelsen gjelder, så vil vi svare deg så fort vi kan.

Mvh,
Lisaklinikken

    E-post for timeforespørsel