ble lagt til i handlekurven
Nyheter

Black Friday-kampanje!

Av 6. november 2018 november 22nd, 2018 5 kommentarer
Black Friday-Kastreringskampanje

Dyrebeskyttelsen Norge gjentar suksessen fra i fjor: Fredag 23. november setter vi fokus på kastrering og ID-merking av hann- og hunnkatt.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. 
D yrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag hadde i fjor et samarbeid med ulike klinikker i sin landsdel om kastrering og ID-merking som pakketilbud. Det ble såpass populært at hele Dyrebeskyttelsen Norge nå arrangerer det på nytt rundt om i Norge.

På tide med kastrering

Har du en katt i hus som ikke er kastrert og ID-merket?
På denne tiden av året vil mange av de kattungene som ble født sommerstid være store nok til at de er kjønnsmodne og bør kastreres og ID-merkes – før du lar katten få oppholde seg utendørs.

Vil mytene til livs

Mange er dessverre av den oppfatning at hunnkatter skal ha minst ett kattekull før den kan kastreres. Dette stemmer ikke, det anbefales imidlertid at alle katter som skal ikke skal brukes til spesifikk avl og skal bevege seg utendørs, kastreres for å forhindre uønskede kattunger og spredning av sykdom.
En kastrert katt kan få mindre jaktinstinkt og holder seg nærmere hjemmet sitt. En kastrert katt vil heller ikke være like utsatt for slåssing, da den ikke vil gå rundt og prøve å utvide territoriet sitt i leten etter en katt å parre seg med.
Det er en stor påkjenning for kroppen å føde frem kattekull. En ukastrert hunnkatt kan i praksis få 2-3 kull hvert år, noe som sliter på helsen til katten. Eier av kattemor blir juridisk eier av alle kattungene kattemora får. En katt kan være opphavet til hundrevis av kattunger i løpet av livet.

Reduserer hjemløshet gjennom kastrering og ID-merking

Ved å kastrere katten din forhindrer du hjemløshet og reduserer sannsynligheten for smitte av ulike sykdommer, som katter kan få gjennom slåssing og parring. Dette inkluderer blant annet smitte av Felint immunsviktvirus (FIV/Katteaids.
Dyrebeskyttelsen Norge anbefaler å ID-merke katten og alle andre familiedyr. Er dyret ditt ID-merket, vil det være mulig å kunne spore opp eier, om dyret kommer på avveie. Mange av de dyrene som får hjelp av Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger hvert år har på et tidspunkt hatt et hjem, de enten har kommet bort fra eller blitt kastet ut fra. ID-merking øker sjansen for gjenforening, samtidig som at det blir mulig å spore opp eiere som har mishandlet, vanskjøt eller dumpet dyret sitt.

Hvordan kan jeg delta i Black Friday-kampanjen?

Ta kontakt med den av våre 28 lokalavdelinger som holder til nærmest der du bor, og hør med dem om hvilke veterinærklinikker som er med på kampanjen. Oversikt over våre lokalavdelinger finner du her. Du finner også en oversikt nederst i denne saken. Oversikten oppdateres kontinuerlig, men ta likevel kontakt med lokalavdelingen nærmest deg hvis det er noen klinikker som mangler.
Ta deretter kontakt med klinikken det gjelder og book time for kastrering fredag 23. november. Vær raskt ute, timene kan fort fylle seg opp, men vi oppfordrer likevel til å booke inn en annen dato om det skulle være fullt. Hør med klinikken, ofte har de pakkepris på kastrering og ID-merking over en lengre periode eller i flere omganger i løpet av året.

Oversikt over klinikker og lokalavdelinger:

Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland
Dyrebeskyttelsen Norge Bodø
 • Veterinærsenteret på Fauske – rabatt ved bestilling av kastrering og ID-merking. Timebestilling må gjøres 22.-23. november og timen må være innen utgangen av 2018.
Dyrebeskyttelsen Norge Drammen og omland
Dyrebeskyttelsen Norge Farsund
Dyrebeskyttelsen Norge Finnmark
Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord
Dyrebeskyttelsen Norge Fredrikstad og omegn
Dyrebeskyttelsen Norge Gjøvik/Toten
Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland
Dyrebeskyttelsen Norge Harstad
Dyrebeskyttelsen Haugaland
Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark
Dyrebeskyttelsen Norge Kongsberg
Dyrebeskyttelsen Norge Lillehammer og omegn
Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen
Dyrebeskyttelsen Norge Mandal
Dyrebeskyttelsen Norge Midt-Troms
Dyrebeskyttelsen Norge Møre og Romsdal
Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren
Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag
Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus:
Dyrebeskyttelsen Norge Ringerike
Dyrebeskyttelsen Norge Sandefjord-Larvik
Dyrebeskyttelsen Norge Sogn og Fjordane
Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag
Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø
Dyrebeskyttelsen Norge Tønsberg-Horten

 

Klinikker andre steder i landet

Join the discussion 5 kommentarer

 • Silje Larsen sier:

  Hei,

  Jeg skal hente kattunge fra en privatperson i desember. Da er den 12 uker.

  Kan jeg benytte meg av dette tilbudet selv om jeg ikke skal sterilisere katten akkurat på datoen 23. november?
  Har også lest at man bør vente til katten er 6 måneder (hunnkatt) før sterilisering. Da må jeg vel i så fall vente til mars?

  • Dyrebeskyttelsen Norge sier:

   Hei
   De fleste klinikker har gode tilbud på ID-merking og kastrering hele året. Klinikkene som er med på kampanjen bestemmer selv hvilke tilbud de opererer med og hvor lenge tilbudet varer. Ta kontakt med den av våre lokalavdelinger som er nærmest deg for å få liste på klinikker som er med på kampanjen. Du kan eventuelt kontakte klinikkene direkte. Lykke til med ny pus i hus.

 • Jannicke Bakke sier:

  Hei Silje. Katten trenger ikke å være 6 måneder før du steriliserer den. Før i tiden sa de at de burde ha et kull først, men dette stemmer heller ikke. Regelen er at så lenge de veier over 1 kg, kan de steriliseres/kastreres. Vi i dyrebeskyttelsen Norge Ringerike har kattene ferdig kastrert ved adopsjon når de er 12 uker gamle (så lenge de veier over 1 kg). Lykke til ned ny pus!

 • Frida sier:

  Hei! Hva er prisen på tilbudet? 😀

  • Dyrebeskyttelsen Norge sier:

   Hei
   De fleste klinikker har gode tilbud på ID-merking og kastrering hele året. Klinikkene som er med på kampanjen bestemmer selv hvilke tilbud de opererer med og hvor lenge tilbudet varer. Ta kontakt med den av våre lokalavdelinger som er nærmest deg for å få liste på klinikker som er med på kampanjen. Du kan eventuelt kontakte klinikkene direkte.

Legg igjen et svar