ble lagt til i handlekurven
Nyheter

Start tilvenningen til nyttårsaften allerede nå

Fyrverkeri. Foto: Pixabay.com.

Selv om det er lenge til julestemning og slutten av dette året, kan det være lurt å tilvenne din firbente bestevenn til lyden av fyrverkeri allerede nå.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide. 
N yttårsaften er for mange dyreeiere en festdag forbundet med stress og mas. Mange dyr (og mennesker) blir skremt av lyden av fyrverkeri, og må bruke nyttårsaften låst inne på et bad eller langt utenfor allfarvei for å unngå de høye lydene.
Selv om julehygge og nyttårsaften er det siste vi tenker på nå som sommeren nærmer seg, kan det være lurt å investere i tid til tilvenning til fyrverkeri allerede nå. Gjennom en gradvis tilvenning kan dyret lære seg å takle både smell, knatring og hvining.
Lenger ned på siden har vi lagt ut en lydfil (“Sound Scary” laget av Svea Fireworks) som består av ulike nyttårsaften-lyder.
Start tilvenningen rolig og gradvis, og vær sammen med ditt dyr under avspillingen av lydene. Med litt kos og kanskje noen godbiter på lur, så vil forhåpentligvis dyret ditt få en litt mer trivelig nyttårsfeiring i overgangen til 2018.

Join the discussion Én kommentar

 • Tone sier:

  Hei.
  Det burde absolutt komme frem at dyrene hører mye bedre enn oss så derfor er det viktig å starte så lavt at du selv knapt hører det.
  Jeg skrev til dere i fjor om dette, men det er tydelig at dere ikke har skjønt poenget for det står ikke noe om dette i artikkelen.
  Å spille av for høyt eller øke graden for tidlig kan skape mer frykt enn det dyret hadde tidligere. Jeg tviler på at det er intensjonen til Dyrebeskyttelsen.

  Ellers så vil jeg si at tanken er jo god.

Legg igjen et svar