Dømt til fengsel grunnet dyremishandling(Publisert 01.03.2017)

 

Den 17-år gamle Søgne-gutten som stod tiltalt for drap av dyr og grov vold mot mennesker har nå blitt dømt til to års fengsel og mistet retten til å holde dyr i ti år, melder avisen Fædrelandsvennen. Av hensyn til den unge alderen, vil ett år av straffen være betinget.

17-åringen er dømt for hele 41 forhold. Dette gjelder blant annet grov vold mot mennesker, grov dyremishandling, drap på dyr og tyveri. Det var denne personen som stod bak det groteske funnet av de parterte dyrene utenfor en kirke i Søgne, som hadde blitt lagt i en kors-formasjon.

Gutten innrømte i retten at han hadde plaget dyr siden han var seks-syv år gammel. De sakkyndige har slått fast at han viser psykopatiske trekk, men må vente med å sette en diagnose inntil personligheten hans er ferdig utviklet. De sakkyndige mener også at han er uberegnelig og bør underlegges en rekke kontrolltiltak for å forhindre flere straffbare handlinger.

Dyrebeskyttelsen Norge synes det er fint at stadig flere saker som omhandler mishandling av dyr ender med dom. Ved å innføre et landsdekkende dyrepoliti, vil man kunne avdekke slike groteske dyremishandlingssaker på et enda tidligere stadium.